Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Illik szólni a tanárnak?

Illik szólni a tanárnak?

Figyelt kérdés
Most csináltam a c1 felsőfokomat, angolt tanulok az iskolában, 10.es vagyok. A tanárom nem kedvel, ellenszenves és konkrétan megmondta, hogy nem fog sikerülni a felsőfok. Most, hogy megvan, én nem akarom az orra alá dörgölni, főleg, mert ő fog előrehozott érettségiztetni. De a barátaim azt mondják, hogy ilyenkor szokás szólni. Tehát szokás ilyenkor szólni a tanárnak?

2022. jan. 17. 08:59
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
20 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Nehéz kérdés, de azt is lehet, hogy megköszönöd neki udvariasan, hogy tanított és eljuttatott a nyelvvizsgáig.
2022. jan. 17. 09:12
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
Én már csak azért is megmondanám neki. :D De amúgy meg tényleg a nyelvtanároknak általában szokás elmondani, ha lett nyelvvizsgád.
2022. jan. 17. 09:31
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha jóban lennétek, biztos gratulálna hozzá. De ha nem kedvel, inkább kerüld míg le nem érettségizel, ráérsz utána említeni neki.
2022. jan. 17. 09:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen ellenszenves akkor semmikeppen nem koszonnem meg neki. Egyszeruen csak egy ora utan odamennek hogy tanarno, a mult heten kiderult hogy sikerult a felsofoku nyelvvizsgan.
2022. jan. 17. 09:35
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Ha nekem éppen csak meglett volna a felsőfokú, akkor inkább meghúznám magam, mert úgysem ismerné el a tanár a tudásomat. Ha viszont bőven meglett, akkor az orra alá dugnám, csak a mihez tartás végett. Arra már nem mondhatja, hogy csak szerencsém volt és átcsusszantam.

Ha így van, hiába fog ő érettségíztetni, nem fog tudni lepontozni, ha stabil és magas szintű tudásod van, pláne hogy nem is négyszemközt zajlik az érettségi.

2022. jan. 17. 10:55
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Elkerülési taktika: emelt érettségi! Ilyenkor elmész egy másik iskolába és idegen nyelvtanároknál érettségizel. Ha megcsináltad a felsőfokút - amihez amúgy gratulálok - akkor az emelt érettségi sem lehet kihívás. Hajrá!
2022. jan. 17. 11:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

6#van benne valami, csak az a baj, hogy addig osztályozó vizsgát kell tennie.

Egyébként én is azt csinálnám, hogy odamennék mellé és "hoppá leesett valami, jaa csak a c1 nyelvvizsgám"

2022. jan. 17. 13:58
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, lehet megemlítem neki, a hetekben úgyis lesz a többieknek próbanyelvvizsga majd ott mondom, hogy már nincs mire próbálnom:D egyébként bőven átmentem, 80%+, de én is az osztalyozóvizsgától félek, mert nekem ott nem lesz elég 1-1 4-es osztályzat a következő 2 évre (kellene a jó jegy, emeli az összpontszámom felvételinél)
2022. jan. 17. 23:50
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
100%
Még mindig neki akarsz megfelelni, vagy magadnak? Ha magadnak, akkor mi a ménkűnek kéne tudnia?
2022. jan. 19. 12:11
 10/12 A kérdező kommentje:
akar neki a tököm megfelelni, nagyon nrm érdekel az egész ember. már azon gondolkodok, hogy megcsinálom az anyanyelvit,csak azért, hogy "magasabb" szintű legyen az angoltudásom, mint az övé.
2022. jan. 22. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!