Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mik voltak azok a nyelvtani...

Mik voltak azok a nyelvtani témák az angolban, amiket nehezebben értettél meg?

Figyelt kérdés
Illetve, röviden elmondhatatnád azt is, hogyan értetted meg.
2022. jan. 15. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehezebb igeidők használata élesben. Ha elém raktak egy-egy gyakorló feladatot, mindig gond nélkül ki tudtam tölteni, de ha magamtól kellett mondanom valamit akkor bizonytalan voltam hogy most present perfect vagy past perfect vagy simple past a legmegfelelőbb, inkább mindig leegyszerűsítettem mindent hogy elkerüljem a dilemmát. Az segített, mikor könnyített olvasmányokat olvastam angolul. Mikor 10,

20 vagy 100 oldalalon keresztül látod magad előtt, hogyan fordulnak elő ténylegesen az igeidők, te is ráérzel.

Függő beszéd. Ezen belül az igeidő-egyeztetés ment, viszont maga a szórend néha szokatlan volt, olyan németes. Itt is az olvasás erősített meg sok mindenben. Szóval kell a sok bemenet, hogy az ember felismerje és megszokjon bizonyos mintákat. Azóta is mindenkinek promózom, hogy olvasson.

2022. jan. 15. 09:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a megértés volt a nehéz, hanem ahogy 1. is mondta, begyakorolni, hogy gondolkodás nélkül jól jöjjön a számra.
2022. jan. 15. 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Első: Pontosan milyen könyveket lenne érdemes olvasni? Engem is érdekelne.
2022. jan. 15. 16:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Oxford Bookworms könnyített olvasmányok: 6 nehézségi szinten lehet válogatni, CD is van hozzájuk. Ez kezdésnek szuper. Sok könyvből kapható angol-magyar kétnyelvű kiadás, amivel meg lehet úszni a szótárazást.

Ezenkívül én a neten is rengeteget olvastam angolul, mindenféle engem érdeklő témában, blogokon, fórumokon is (ezeknek persze más, sokkal közvetlenebb a nyelvezete). A Wikipédia-szócikkektől kezdve kb. bármi és minden hasznos lehet.

2022. jan. 15. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!