Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagy baj ha csak hétvégenként...

Nagy baj ha csak hétvégenként tudok úgy igazán nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés

Feltettem már egy kérdést.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

Már épp tábláztam volna be,hogy melyik nap melyiket tanuljam amikor rájöttem hogy hétköznaponként nagyon nincs időm.

Az iskolában kevesebb mint 2 hét múlva félévzárás lesz,és 1-2 jegyem még erősen kozmetikálásra szorul. Hétköznap most rendszerint hazajövök,tanulok,rájövök hogy este 7 óra van,megcsinálom az egyéb teendőim, marad egy kis időm pihizni és ennyi. Utána meg már második félévben méginkább tanulnom kell majd,mert az év végi nyilván sokkal fontosabb,így Júniusig a hétköznapjaimon mint megtapasztaltam élni nem lesz időm,nemhogy nyelvet tanulni. A szombat délelőttjeimet szintén tanulással töltöm,így marad a szombat délután,és vasárnap. Olyan formában hétköznap is gyakorlok hogy a netes tartalmakat ezen a két nyelven tekintem meg/olvasom el,illetve online kommunikálok anyanyelvi beszélőkkel de nem tudom ez elég-e.

Most az rögződött meg bennem,hogy mi lenne ha szünetekben tanulnám a nyelveket (nyári szünet a hosszúsága miatt egész optimális) és CSAK akkor,vagy évközben is ha van egy kis időm meg energiám.

2022. jan. 8. 16:19
A kérdező szavazást indított:
Szünetig kicsit alapozd meg a tudásod,mert akkor könnyebb lesz utána tanulni.
Nyárig ne foglalkozz vele.
9 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
24%
Nekem az jutott eszembe, hogy mi lenne ha annak amit tanulnod kell utánanéznél a másik 2 nyelven is? Úgy foglalkozol a tanulnivalóval és a nyelvtanulással is. (Nem azt mondom, hogy tanuld meg és szótárazd ki az összes ismeretlen szót ha nincs időd, csak olvasni róla egy kicsit. És így hátha jobban fogsz emlékezni és az iskolai jegyeid is javulnak.)
2022. jan. 8. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!