Aki csinált már IELTS vizsgát, milyen volt? Mit tanácsolnál annak, aki előtte áll?
Valószínűleg már későn válaszolok, de nekem most lett meg az eredmény.
7.5 pontos lett a 9-ből összesen, ami egész jónak számít.
Nem nagyon készültem rá, csak az előtte levő napon. Nem nagyzolásból mondom, csak én évekkel ezelőtt hónapokig rengetegek angoloztam és használtam is a nyelvet valamennyire tehát nagyrészt a vizsgára megmaradt a tudás.
Viszont én azt tanácsolom neked, hogy ha jobb pontot akarsz kapni, akkor ténylegesen kezdj el rákészülni már hónapokkal korábban, min. 3 hónappal előtte.
Ugyan a vizsgán nincs nyelvtani rész, de én azt tanácsolom, hogy nézd át a nyelvtant nagyjából. Tanulj meg "különlegesebb" szerkezeteket, mert a fogalmazásnál hasznos lehet.
Utána tanulj szavakat. Kötőszavak, kifejezések, olyan szavak, amelyekkel véleményt nyilvánítasz ki stb stb.
A szóbelihez nézz videókat youtube-on, van egy csomó.
Az szövegíráshoz meg nézz utána, hogy hogyan kell diagrammokról írni. Van a neten egy csomó példa.
Sok sikert
Voltál korábban más nyelvvizsgán?
Ahhoz képest mennyire érezted nehéznek?
Miket kérdeztek tőled a szóbelin? (Én valamiért ettől félek a legjobban, pedig tudok beszélni, de akkor is :))) Ott mit figyelnek, neked hogy ment?
Nézz róla videókat, hogy kb hogy megy egy szóbeli. Én mikor készültem, akkor azok alapján tájékozódtam, és olyan is volt. Meg nyomassad az IELTS felkészítő feladatokat, tele van vele a net.
Bár ezek csak könyvek, de biztos segít. Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!