Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középfokú nyelvvizsga után...

Középfokú nyelvvizsga után mennyi idő amíg az ember eljut felsőfokra?

Figyelt kérdés
Középfokról gondolom könnyebb eljutni felsőfokra, mint a semmiről középfokra. Angolról lenne szó.

2021. dec. 20. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Van az nagyjából ugyanannyi idő is.

A nagyobb különbség, hogy annyira már tudja önállóan használni a nyelvet, hogy HA komolyan veszi és mindennap aktívan használja is, angolul beszélget, olvas, filmet néz, zenét tanul, akkor viszonylag jól boldogul segítség nélkül is, és a nyelvtanozáshoz sem lesz feltétlenül szüksége tanárra.

2021. dec. 20. 14:48
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Általában egy év tanfolyamozást szoktak mondani az ezzel foglalkozó szakemberek (míg a nulláról B2-re meg két évet, szóval nem egyforma az).
2021. dec. 20. 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
37%

"a szakemberek"

Hát, B2-ig négy éves gimis érettségi. Kizárt, hogy a középfok és a felsőfok között sokkal kevesebb legyen. 1-es voltam, mint mondtam, az gyorsítja a folyamatot, hogy négy év után nem beleunt a nyelvtanulásba, hanem még lelkes és érdeklődő annyira, hogy autodidakta módszerekkel (is) tanul, és nem a tanárt várja, hogy házi feladatot adjon.

2021. dec. 20. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

Hát, általában le szoktam butázni a buta, olvasni nem tudó embereket, de ma megengedő hangulatomban vagyok. Oda volt írva nálam, hogy tanfolyam, ami ugye nem egy lottyadt középiskola. No de az iskola... Tizenöt éve az én kis rokonom egy normális, vidéki városbéli középiskolában negyedikben letette a C1-et, amihez járt egy fél évet heti egyszer nyelvtanfolyamra - a B2-t azt csak a középiskolai angol alapján abszolválta harmadik közepén (igaz, nyelvszakos osztályba járt).

Pontosítsuk tehát a szakemberek fogalmát. Olyan nyelviskolát vezető tanárok, akik 30 + éve üzemeltetnek nyelviskolát, és élénken figyelik a sikerarányt.

"Kizárt, hogy a középfok és a felsőfok között sokkal kevesebb legyen."

Nézz meg bármelyik világszerte elismert kurzuskönyv-sorozatot kilóra. Van vagy három-öt könyv, mire eljut a középfokig, meg egy, a középfoktól a felsőfokig.

2021. dec. 21. 08:44
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

" általában le szoktam butázni a buta, olvasni nem tudó embereket, de ma megengedő hangulatomban vagyok "

Mert aki veled nem ért egyet, az következésképpen buta, és nem tud olvasni.... ééértem.

2021. dec. 21. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!