Tippek orosz tanuláshoz?
Figyelt kérdés
Szeretem a nyelvet, de nagyon nehezen megy. Valami tipp?2021. nov. 20. 18:54
1/6 anonim válasza:
Az orosz nem egy könnyű nyelv. Ha szereted, az már jó, megvan a motiváció. Ne add fel, gyakorolj minél többet. Nem ciki, ha valami nehezen megy. Esetleg ha telik rá, menj el magántanárhoz.
2/6 anonim válasza:
Mi a másik idegen nyelv, amit tanulsz?
3/6 anonim válasza:
Legyenek orosz barátaid, levelezőtársaid, fórumozz. Járj orosz kulturális programokra.
4/6 anonim válasza:
Nekem orosz volt a második tanult nyelvem.
Hát ... Nekem az segített, hogy rengeteg mondatot magoltam be és nem csak szavakat.
Ha eltudtam helyesen mondani egy mondatot megpróbáltam már szavakat használva.
Pl.: A cica a háztetőn mászkál délután. A kutya az asztalon mászkál reggel.
stb...
Így gyakoroltam a kiejtést és a ragozást.
Mondjuk soha sem voltam profi oroszból és már el is felejtettem azt amit tanultam, de nekem régen így ment a tanulás hogy értsem is amit mondok.
5/6 anonim válasza:
Én sok zenét hallgatok, amiknek utánanézek a magyar fordításuknak is. Ha tudsz angolul, akkor nézhetsz jó oktatóvideókat youtube-on.
6/6 anonim válasza:
beszélgess valakivel, használd a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!