Lehet angol nyelvvizsgám 1-2év alatt? Német nyelvtudással
Jaja, egy idegen nyelvet próbáltam, a pesti magyart, mert vidéki vagyok, de hamar el is akadtam. :D
Mondd a szakmádat, keresek neked szakszöveget, és felrakok ide egy mondatot úgy, hogy kapsz 3 percet a magyar mondat begépelésére. OK?
Ebböl is látszik, hogy nem beszélsz idegen nyelveket, mert aki tud más nyelven, az nem fordítja le, hanem az adott nyelven érti.
Németül, angolul jól beszélek, oroszul csak kicsit, de fordítani nem tudok, csak nagyon nehezen, mert mindig az adott nyelven gondokodom. Föleg szakszövegnél (meg filmeknél, regényeknél) igen nehéz fordítani, mert másként vannak a fogalmak összerakva, mások a nyelvtani szerkezetek.
De hogy kicsit meg jóbban összezavarjalak, fordítottam már orvosi szakszöveget magyarra egy barátomnak - természetesen nem percek alatt -, annak ellenére, hogy nem vagyok orvos.
Egyébként ha idegen nyelvröl akarok magyarra fordítani, akkor legalább kétszer kell a fordítást elvégezni, elsöre "szó szerint" lefordítom magyar-szerüségre, másodszorra meg erröl érthetö magyarra éppen azért, mert a fejemben külön vannak a nyelvek, csak a fogalmak azok, amikkel foglalkozom közben.
"De hogy kicsit meg jóbban összezavarjalak"
Nem tudom, miért kéne ettől összezavarodnom. :D
A kérdésre viszont nem feleltél. :D :D :D
"Ebböl is látszik, hogy nem beszélsz idegen nyelveket, mert aki tud más nyelven, az nem fordítja le, hanem az adott nyelven érti."
És aki nem tudja elmondani magyarul a mellette álló barátnőjének, mit hallott idegenül, az meg igazából egy hülye. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!