Érdemes lenne elkezdenem egy 3. nyelvet tanulni?
Nekem mindig azt mondták, hogy ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. A kérdésedből nem derül ki, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, de Te magad nyilván ismered, hogy az általad preferált terület mit kíván meg. Ha olyan a munkakör, akkor egy plusz nyelv ismerete csak előny lehet (pl recepciós, nemzetközi kapcsolattartó stb).
Nekem egyébként az a személyes véleményem, hogy érdemesebb inkább a már két ismert nyelvet (esetedben az angolt és a németet), vagy legalábbis az egyiket minél magasabb szintre fejleszteni. Persze ha már ezeket perfektül beszéled (értsd: C2-es vagy akár anyanyelvi szinten), akkor bátran vágj bele egy harmadik nyelvbe. Ha viszont kb középszinten vagy vele, akkor inkább ezekre fektess nagyobb hangsúlyt.
S hogy mit lenne érdemes adott esetben harmadik nyelvként tanulni? Ez is a megcélzott munkakörtől függ... Így látatlanban én az oroszt vagy a kínait javasolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!