Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit rontok el több mint egy...

Mit rontok el több mint egy évtizede?

Figyelt kérdés
Németül középiskolás koromban kezdtem el tanulni, majd a főiskola egy szemeszterét Németországban végeztem. Sem előtte, sem után nem éreztem, hogy tudnék németül, most meg a legegyszerűbb kérdésre sem tudtam válaszolni. Gimnáziumban 4 évig franciát is tanultam, gyakorlatilag semmit nem tudok, csak köszönni és bemutatkozni. A legjobban az angolt szégyellem. Azt soha nem tanultam iskolai keretek között, egyedül próbáltam előrébb jutni és bár szerintem a hallás utáni értésem egész jó, se beszélni, se írni nem tudok. Filmeket csak angol felirattal nézek, ha van, akkor a a sorozatokat is. Körbevesz az angol, mégsem tudom elsajátítani. Komoly frusztrációt okoz ez, szeretnék nyelveken beszélni, sok energiát is tettem bele, mégis olyan, mintha totál kezdő lennék. Van olyan, hogy valakinek "nincsen érzéke" hozzá? 36 éves vagyok.

2021. nov. 6. 20:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Például

[link]

[link]

[link]

2021. nov. 7. 09:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Évek óta követem az 5 év 5 nyelvet, használom is az input módszert, de nem ragad meg,
2021. nov. 7. 10:46
 3/6 anonim ***** válasza:

hát akkor én a probléma gyökrét ott keresném, hogy kinyitottam ezt az ezonyelvtanulós szennyet, mi az első amit meglátok? német felsőfok egy éve alatt újrakezdő szintről... középfokról talán. a kamunyelvtanulós technikák helyett valódi oktatást (akár magán, akár csoport) formában próbáltad már?

az írás aktív szókincs és nyelvtan kérdése, a beszéd ugyanígy, csak oda kell a kiejtés is. ez rengeteg szótanulás, favágós nyelvtani feladatok és gyakorlás során érhető el. filmeket nézni hasznos kiegészítő szórakozás a nyelvtanulás során, de magadtól nem fogod onnan megtanulni. ez nem csak úgy belefolyik a fejedbe, meg felmászik a párnád alól alvás közben, ez kemény munka, sajnálom.

2021. nov. 7. 11:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, iskolában is tanultam, Németországban egyhónapos szuperintenzíven voltam, utána egy szemeszter az egyetemen. Angolból nem jártam tanárhoz, a Relaxával, aztán a kreatív angollal kezdtem, majd inkább átálltam a Headway-vonalra. Nem mondanám, hogy akkor, amikor tanulom a nyelvtant, nem értem. Csak valahogy használni nem tudom, illetve a szavakat megjegyezni. Nem várom el, hogy a tudás a párnám alól felmásszon a fejembe.
2021. nov. 7. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Ankival próbáltál szavakat, mondatokat ismételni, kikérdezni ?

Itt vannak a Relaxa mondatai: [link]

2021. nov. 8. 18:35
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2021. nov. 8. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!