Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a menete a következő...

Mi a menete a következő tervem eléréséhez ha egy egyszakos angol tanári szakra akarok felvételizni a Nyiregyházi Egyetemre a következők fényében?

Figyelt kérdés
41 éves vagyok tehát 23 éve érettségiztem éshát nem túl jó eredménnyel kb 3.5 volt az átlagom tehát pontokkal esélyem sincs gondolom bejutni de lehet, hogy már nem is lehet ennyi idő távlatában,szóval hogy tudnám megállapítani mennyi lenne most a pontom mert valaki szerint kellene előtte emelt szintű érettségit tennem ,hogy meglegyenek a pontjaim ,ha igen ,jarhato út-e ha pont angolból tenném az emelt szintű érettségit, jelentkeztem ugyanis egy ingyenes nyelvtanfolyamra ,hogy felfrissítsem a tudásomat angolból hátha hasznát veszem ha emelt szintű angol érettségire lenne szükségem mert 23 év óta sokat felejtettem bár akkor 5-re érettségiztem további érettségi jegyeim a következők ha valaki pontot tud számítani ezekből ( irodalom 4.földrajz 3. matek és töri 2 -es,tehát elég gyengusz) de ha emelt szintűt megírnám pl 5-re valaki azt mondta ,hogy az muszáj mert csak akkor lenne eselyem bekerűlni egy egyszakos angolra feltéve, hogy van-e egyáltalán egy szakos lehetőség,ja és levelezőn vagy estin tehát nappali nem jöhet nálam szóba ha ez számít bár nem hiszem ja és még annyi ,hogy ugye az első diploma ingyenes-e mert azt hallottam ,hogy állami intézményekbe ingyenes az első diploma tehát csak járulékos költségek terhelnének kb ennyi az irjon már aki biztosra tudja a választ!

2021. nov. 1. 06:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Anglisztika BA - 3 év, (ide kelleni fog emelt angol érettségi), majd MA - 2 év, utána lehet elvégezni egy angoltanár MA képzést még rá a mesterszakra - 2 félév, összesen 6 év. De rengeteg angoltanár van csak mondom, iszonyat sok.

Vagy: főiskolai angol tanító képzés, ez 4 év, általános iskolába jogosít, de ha szeretnél gimiben is tanítani elmehetsz egyetemi tanári mesterszakra, ez vagy 1 év még pluszban vagy 2, (5-6 év összesen szintén).

Vagy: osztatlan tanári egy másik szakkal, ez 5 év, nem egyszerű móka, de ha a másik szakod valami nívósabb vagy kevésbé népszerű egyszerű lesz állást találni.

Sima anglisztikával és felsőfokú nyelvvizsgával lehet amúgy nyelviskolában tanítani. Elméletben. Gyakorlatban csak protekcióval vagy vállalkozóként, mert mint mondtam, annyi az angoltanár, mint égen a csillag.

2022. jan. 2. 13:29
 12/12 anonim ***** válasza:
Sok az angoltanár, de nem elég!
2022. jan. 2. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!