A1-es szintről C1-es szintre másfél év alatt angolból eljutni lehetséges?
A jelenlegi szintem A1, az alapokkal tisztában vagyok.
A célom C1, és nagyjából másfél év alatt szeretnék erre a szintre eljutni, napi másfél óra tanulással, többet nem tudok vállalni.
A tanulásom elég jól szervezett, több féle anyagból is tanulok, fizetős anyagot is használok, és számításaim alapján ezzel a napi másfél órás tanulással másfél év alatt érek a tananyag végére.
Plusz egy önálló tanulásra tervezett kurzuskönyvet is használok, ez napi 30-40 percet tesz ki, és 1 év alatt bőven befejezem.
Tehát szerintetek reális a célkitűzésem?
Köszönöm.
Kapaszkodós tempó lenne ez, a végén a fejeden egyensúlyozott tudásnak látszó tömeggel, mely bármelyik vizsgáztató ártatlan kérdésére leomolhat.
Arról nem is beszélve, hogy a napi másfél óra legfeljebb három napig teljesül. Indok mindig lesz, hogy csak aznap miért ne tanuljál. Brigádbuli, influenza, húsvét, szilveszter, partner féltékenysége, havernál betonozás, ma lazítok...
A másfél órát eddig jól tudom tartani, 1 hónapja már tanulom, ez bőven belefér az időmbe. Még ha van valami más elfoglaltság, akkor is belefér ez a másfél óra könnyedén.
Tehát akkor mi a reális? 2 év? 3 év? 4 év?
Karikó Katalin hogy tanult meg 3 hónap alatt angolul?
Nem tudom Karikó Katalin mennyi idő alatt tanult meg angolul, de ő kint is dolgozott Amerikában, anyanyelvi környezetben. Ez össze sem hasonlítható azzal, ha az össz impulzus ami ér a nyelvből az csupán napi másfél óra önálló tanulás. Ég és föld.
Az a reális, ha van valaki, aki legalább az elején fogja a kezed, és megakadályozza, hogy egy életre rosszul rögzüljenek dolgok a fejedben. 2-3-4 év alatt, attól függően hogy haladsz (szuper, hogy egy hónapja napi másfél órában tolod, tényleg, de hidd el a nyelvtanulás sok tényezős dolog, nem fogsz tudni végig 100%-on pörögni) szép eredményt lehet elérni.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem tudom végig tartani ezt a tempót, biztos lesznek kisebb szünetek.
Karikó Katalin azt mondta egy interjúban, hogy nyári szünet alatt tanulta még meg, de egész nap csak azzal foglalkozott, mással nem.
Nem volt tudós akkor még. Ha jól emlékszem az interjúra, csak akkor ment egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!