Fél év alatt eljuthatok nyelvvizsga szintre angolból?
#1 köszönöm, mindenképpen középszint a cél
#2 19 éves vagyok, tavalyi tanévben érettségiztem. Nem tudom megítélni a szintemet, megérteni egész jól megy, de magamtól beszélni valami borzalom, mind a kiejtés mind a mondatalkotás.
A nyelvtanfolyam viszont fix, ha ilyen rövid idő alatt nem sikerül nyelvvizsga szintre felmászni akkor majd jövő tanévben, semmi sincs veszve
"A nyelvtanfolyam viszont fix, ha ilyen rövid idő alatt nem sikerül nyelvvizsga szintre felmászni akkor majd jövő tanévben, semmi sincs veszve"
Ez jó, így kell hozzáállni. (Mindegy, hogy mennyire voltál közömbös a négy év alatt, az a lényeg, hogy most már jól csináld.)
Vicc volt az oktatás. Volt kb 6 angol tanárom a 4 év alatt. Mindig 7.-8. Órába rakták be amikor már kutya sem figyelt, aztán általában magyarul néztünk filmet abból meg nyilván nem tanultunk semmit. Én előtte 8 évig németet tanultam, így teljesen a nulláról, ilyen oktatással nem sok jót reméltem, és igen, nem igazán vettem elő itthon sem az angol könyvet, mert nem volt motiváció, nem volt cél. Most már van.. jó lett volna ha előbb találom meg, így jártam, de jobb később mint soha
#5 köszönöm
mindig más a hibás, igaz kérdező?
én meg soha nem is tanulhattam középiskolában, általánosban angolul, csak németül, nyelvsulira nem volt pénzem, és egyedül mégis megtanultam angolul, és letettem a középfokút.
az a helyzet, h. vannak jó könyvek, netes anyagok, és aki meg akar tanulni, meg fog.
te 4 évig néztél ki a fejedből, most fél év alatt akarod behozni.
hát hajrá, de ne lepődj meg, ha nem sikerül.
az a gáz, h. németből sincs nyelvvizsgád, pedig dupla annyi ideig tanultad.
hadd találjam ki, a tanárok a hibásak ezért is, igaz?
pontozz le dühösen nyugodtan, 4-es válaszadót is lepontoztátok, mert feltett egy releváns kérdést.
ha lepontoztok, azt jelenti, betalált, amit írtunk.
Én vagyok a hibás hisz itthon sem vettem elő, én ezzel tökéletesen tisztában vagyok, nem érdekelt, nem volt miért.. de szerencsére változik az ember és benől a feje lágya.
Nem, a német is az én hibám, egyértelmű, azt kellett volna folytatnom középsuliba, most nem lenne probléma, de akkor szintén nem érdekelt, így jártam. Felesleges hibáztatnom magam, hisz nem mehetek vissza az időben, nem?
Na meg amúgy sem az volt a kérdésem hogy "kinek a hibája hogy nincs nyelvvizsgám?" Nem látok mást a válaszod mögött mint rosszindulatot, vagy jobb esetben csak rá akartál döbbenteni hogy az én felelősségem hogy nincs nyelvvizsgám, de köszönöm szépen, tisztában vagyok vele.
Én nem pontozok le senkit, mindenkinek köszönöm a válaszait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!