Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám nem elfelejteni...

Hogyan tudnám nem elfelejteni a német rendhagyó igéket?

Figyelt kérdés
3 hete folyamatosan tanultam 180 szót szépen beosztva mindíg ismételtel. Hétvégén csak ismételten minden délután. De mindíg elfelejtem szinte az összeset másnapra. Elméletileg mind a 180 kiadott szót tudom, de gyakorlatilag alig tudok csak 20-at. Még soha nem volt ezzel bajom korábban mindíg is csak 1-2 négyesem volt nem vagyok hülye, de most még is úgy érzem. Hogy lehet ezen segíteni?

2021. okt. 16. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
mert nem szavakat kell magolni, hanem mondatokban megtanulni.
2021. okt. 16. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem írtad, milyen módszerrel

csinálod, de szókártya appal (Quizlet, Anki) nagyon hatásosan lehet ilyesmiket megtanulni. A kártyák egyik oldala magyar, másik oldala a német igealakok. Addig teszteled magad és pörgeted az appot, míg be nem mennek a fejedbe. És aztán használd

is őket, alkoss velük mondatokat.

2021. okt. 16. 11:06
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen azt én is hiányoltam, hogy az iskolában nem csinálunk vele mondatokat. Köszönöm a tanácsokat.
2021. okt. 16. 11:39
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
maklári tamás könyveit keresd, van külön neki a vonzatos igékről is, ha rámész a honlapjára, találsz példamondatokat is.
2021. okt. 16. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
akik lepontozták az 1. válaszom, úgy gondoljátok az a jó módszer, ha kontextus nélkül biflázzátok a vonzatos igéket, és nem az, ha megtanuljátok példamondatokban használni őket?
2021. okt. 16. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:

A szavak tanulas linealis modszer ami azt jelentimegtanulod mint ha vers lenne de soha nem tudod majd rendesen alkalmazni

jobb ahogy az egyes irta kontextusban megtanulni kötni valamihez

2021. okt. 16. 14:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Amit írtál abban úgy fogalmaztál (1. válasz), mint aki ellenzi a szó külön megjegyzését és csak mondatokat tanultatna. És ez azért kicsit erős, mivel attól, hogy látsz példamondatokat a használatra, attól még nem a mondatot kell megtanuld. A mondat csak a használatot mutatja be és jobban tudod alkalmazni. :)

2021. okt. 16. 23:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért érdekelne, a 2-es miért lett lepontozva.
2021. okt. 17. 00:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért mert a szókártyák igazából nem hasznosabbak egy sima füzetből tanulásnál. Sőt van amikor még haszontalanabb is a szókártya.

2021. okt. 17. 00:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy kell csinálni, hogy fokozatosan eltolni az ismétlést, p. az eslő 2-3 napban 3-4x ismételni naponta, majd csak 2-3x naponta, egyszer naponta, minden második nap, es így tovább.
2021. okt. 20. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!