Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvtanulási tévhiteke...

Milyen nyelvtanulási tévhiteket hallottatok már?

Figyelt kérdés

Nekem az egyik kedvencem, a gyerek három hónap alatt megtanulja a nyelvet, ha kint él.

Másik meg a feliratos filmekből tanulnánk meg az adott nyelvet. Mert ugye vannak olyan országok, ahol jó a nyelvtudás és feliratosak a filmek, ergo amiatt tanulták csak meg. Pedig ilyenkor a feliratot olvassa az ember, arra figyel, nem a beszélt szövegre. Amikor éveken át japánul és angol felirattal néztem rengeteg animét, az angol tudásom fejlődött, japánul semmit sem tanultam. Van olyan ismerősöm, aki sznobságból csak feliratosan néz mindent, de a két évtizednyi angol filmezés után is pl. "vú"-nak ejti a who-t.

2021. okt. 15. 13:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ami engem a legjobban kiidegel, az az, amikor vki komolyan gondolva váltig állítja, hogy ő csak és kizárólag rajzfilmekből meg számítógépes játékokból tanult meg perfekt módon angolul. Biztos, hogy tud segítség lenni bizonyos tanulási stílusú embereknek, de azért minimum kell az élesben való beszélgetési gyakorlat minimum és a legtöbbször sokat segít a konkrét tanár általi tanulás is, hogy teljesen jól értse és beszélje is valaki az adott nyelvet.
aug. 21. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!