Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire nehéz a finn nyelv,...

Mennyire nehéz a finn nyelv, egy optimális szempontot figyelembe véve?

Figyelt kérdés

Egy magyar anyanyelvűnek mennyire lenne nehéz a finn nyelvet megtanulni, amennyiben jól beszéli az angolt, és jó érzéke van az angolhoz?

A nyelvrokonsági kapcsolatokat is figyelembe véve... változtat bármit is a tanulásnál?

2021. okt. 2. 13:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én tanultam egyetemen finnül. A nyelvrokonság miatt a nyelvtan egyszerűbb nekünk, általában nem kell sokat magyarázni a hangrend szerinti illeszkedést vagy az irányhármasságot.

A szavak egy kis részében van átfedés, de ez nem jelentős. Számomra nem volt sokkal egyszerűbb megtanulni, mint angolul, de ebben az is közrejátszik, hogy kevesebb ideig tanultam, és felnőtt fejjel.

Neked mindenesetre drukkolok! Finnország gyönyörű ország, csodálatos természeti kincsekkel, hatalmas élmény. :) A szegedi és a debreceni egyetemen, valamint az ELTE-n biztosan tudom, hogy van is finn oktatás, ha érdekel.

2021. okt. 7. 11:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Sajnos úgy igazából finnül tanulni egyenlőre nem fogok tudni, mert most kezdtem az egyetemet Anglisztika szakon, de hátha utána. A közelmben nem igazán találtam kurzust, de hátha a jövőben. Köszönöm mindesetre neked! :)
2021. okt. 9. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!