Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor present perfect és...

Mikor present perfect és mikor present continuous?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem értem az angolt, és holnap írunk belőle. A tanár nem magyaráz jól ezért kb senki sem tudja. Valószínűleg lesz olyan feladat amiben el kell dönteni hogy most present perfect vagy continuous. És nem tudom hogy egy adott mondatról miként döntsem el.
2021. szept. 20. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
31%
A neten rengeteg oldal van, ahol elmagyarázzák igen alaposan.
2021. szept. 20. 19:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Persze, tisztában vagyok vele…de gondoltam megkérdezem hátha van valakinek valami tippje amivel egyszerűbben eltudom dönteni 🙃
2021. szept. 20. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A present perfect általában akkor használatos, ha a jelent befolyásoló múltbeli eseményről, történésről, cselekvésről beszélsz. Például "I have bought a new car." - itt azt hangsúlyozod, hogy új kocsid van, annak eredményeképp, hogy vettél egyet. Tehát a jelenről beszélsz, pontosabban arról, hogy a jelent a múltbeli cselekvés vagy történés hogyan befolyásolta.

Ezzel szemben a present continuous általában akkor használatos, ha jelenleg is folyamaban lévő cselekményről, történésről beszélsz. Ennek a cselekménynek vagy történésnek nem feltétlenül kell a kimondás pillanatában is folynia, de az ilyen mondatnak alapvetően egy, még nem befejezett cselekményről vagy történésről kell szólnia. Így például "I am reading this book." nem feltétlenül azt jelenti, hogy a könyvet ebben a pillanatban éppen olvasod, hanem azt, hogy még nem fejezted be.

2021. szept. 20. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így már egyszerűbb
2021. szept. 20. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!