Komplex középfok 84% lett, ettől mennyire van a felsőfok ?
Euroexamon a beszéd és az hallásértésem 92 % lett.
A writing 67, a reading 88 %.
Mennyit kéne gyúrni a felsőfokra ?
Mennyire van egy középfoktól ?
Köszönöm szépen a véleményeket.
Mondjuk az a writing ha kozepszint ha nem, kicsit gyalazatos.
Kozepfokon kis tulzassal kb mindenkit atangednek. En is 90%-al tettem le a szobelit, es lofaxt nem tudtam, pedig TELC volt. A felsofoktol kb evekre alltam.
Neked sem lehet ennel tobbet mondani. Lehet hogy 6-12 honap, az is lehet, hogy 2 ev. Baromira ra kell allni a nyelvtanra meg a szokincsre. Elkezded megcsinalni neten a felsofok peldateszteket (hallas + szovegertes). Az egy jo utmutato. Ha stabil 80% felett allsz, akkor erdemes lehet megprobalni.
Szia!
Én egy évvel a középfok után csináltam a felsőt.
A közép nekem is átlagba kb 85 % , a felső 71% lett.
Szókincsben mindenképp több, illetve nekem a listening lett nagyon gyatra. A szóbeli feladatok szerintem könnyebek, mint középen. Viszont érdemes néhány "szakszót" elsütni közben.
Ha a writing 67 lett, én arra is rágyúrnék még, mert szigorúbban nézik felsőfokon. Az ilyen nyelvvizsgáknál a nyelvtan a szóbelinél és az írásnál számít, de ott nagyon oda kell figyelni rá.
Igazán akkor fogod meglátni, hogyha kitöltesz néhány feladatsort.
Köszönöm szépen a válaszokat !
Ti hogyan javítanátok az íráskészségen ?
Kreativitást, gondolatokat magadtól kell megfogalmaznod, a nyelvhelyességben, felépítésben segíthet az, ha angol nyelven írsz, olvasol, esetleg videókat, filmeket nézel, de ezek úgy általában nagyon jók idegennyelv tanulásakor.
Egyébként tudsz mesélni kicsit a vizsgáról (B2)? Egynyelvűn voltál? Kb. mettől meddig tartott? Mennyit készültél rá?
egynyelvűn voltam reggel 9-től kb 4-ig persze volt benne ebédszünet meg sok sok várakozás
Tudatosan márciustól készültem rá, és kb 2 év angol nyelvtanulás után tettem le. Nekem nem az angol volt az első nyelvem.
Nekem Euroexamon 70% lett körülbelül az angol közepem, alig fél évre rá meglett a C1 TELC nyelvvizsgán.
Nem akarok látatlanban kijelenteni semmit, de szerintem már felsőfokú szintén vagy.
Szóval hajrá! Tanulj persze, de hidd el, hogy ügyes vagy és menni fog.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!