Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudok kínaiul tanulni az...

Hol tudok kínaiul tanulni az interneten?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségek vannak amiket javasoltok? Beváltak vannak?

2021. szept. 16. 08:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%

Étterem, piac???

Miért akarod a világ 5 legnehezebb nyelve közül ezt tanul? Egyet már megtanultál (a magyart mert ez is benne van) minek a kínai is? A japán állítólag felépítésében elég közel áll a magyarhoz, "állítólag".

2021. szept. 21. 07:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Az "állítólag"-ot mi alapján mondod? Talán tanulod/tanultad? Sok ponton tényleg hasonlít a magyarhoz.

Nyelvet nem csak azért tanulhatsz mert kötelező iskolai tantárgy vagy mert pénzre cseréled. Van aki azért tanulja mert érdekli/tetszik neki.

A kérdezőnek:

Ajánlom először eldönteni, hogy melyik nyelvjárás érdekel (például: Mandarin, Cantonese, stb) és utána youtuben talán találsz rá tananyagot. Azért csak talán, mert nyelvjárás függő, hogy mennyire kevés a tananyag a neten vagy nyomtatva. Például mandarinhoz több van mint kantonihoz, de a sánghájihoz (shanghainese) még kevesebb.

Hanganyag nélkül meg semmiképpen sem állnék neki a kínainak. A tónusok és a hangképzés miatt, mivel sok hangjuk eltér a magyartól.

2021. szept. 21. 09:21
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Ha angolul tudsz, akkor a Duolingo-val tudsz kínaiul tanulni.
2021. nov. 3. 16:25
 4/11 anonim ***** válasza:

Szálljunk már le a Duolingo-ról. :'D

Az egy kalap lótrágya. Talán angolul tud valamit a program, de minden más nyelv tele van hibákkal benne.

2021. nov. 4. 09:37
 5/11 anonim ***** válasza:
#4 Én németül tanulok rajta, és nekem nagyon jó. Nem azt mondom, hogy tökéletes, mert van a programon javítani való, de nagyon jól be lehet vele gyakorolni szavakat, szerkezeteket, ad egyfajta rutint. Anyanyelvűek mondják a hanganyagot, már az önmagában is sokat jelent, szerintem a kínainál is.
2021. nov. 4. 09:52
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy anyanyelvűek beszélnek a hanganyagban, de a programozó hibázhat rossz felvételt betéve, vagy rossz választ beprogramozva. Legalább is a japános tapasztalataim alapján beszélve van ilyen. És mivel nem tanulnak annyian ázsiai nyelveket, mint angolt vagy németet, így a gyártó nagyobb eséllyel tévedhet ha mondjuk ő maga nem beszéli azt amit programoz.

2021. nov. 4. 10:05
 7/11 A kérdező kommentje:

A Duolingót tényleg hadjuk

Bár arra jó hogy elinduljak

2021. nov. 4. 11:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a Duolingo-t legfeljebb arra tudom ajánlani, hogy azzal is valamennyire frissen tartod a memóriádban az írásjeleket. De többre nem igazán.
2021. nov. 4. 12:03
 9/11 anonim ***** válasza:
48%
Miért? Mi baj a duolingoval? Én már több alap kifejezést és jelet is megtanultam vele. Alap dolgokra szerintem tökéletes. Ha meg valakinek komolyabb céljai vannak a kínaival, akkor nyilván nem csak duolingot fog használni.
2023. ápr. 24. 20:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Az a baj vele, hogy tele van hibákkal, mint a legtöbb kurzusuk. Például nyelvtani hiba mindben van, kiejtést tanulni róla katasztrófa, meg még lehetne sorolni hogy milyen hibákat lehet még találni. Persze írás/olvasás GYAKORLÁSRA jó lehet, de semmiképen sem ajánlatos főforrásként használni.

2023. ápr. 25. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!