Szerintetek ECL vagy Origo angol nyelvvizsga az inkább teljesíthető? B2 szinten. Le tudnátok írni mindkettő előnyeit, és hátrányait?
Illetve kíváncsi lennék nyelvvizsgás élményekre,hogy néz ki egy szóbeli, ilyesmi.
A különböző feladatrészek melyik fajtánál nehezebbek? (olvasásértés, hallásértés, szóbeli)
Most ősszel/télen tervezem letenni, csak nem tudok választani :D
Tudnátok segíteni?
Csináltam mindkettőt, bár nem ugyanabból a nyelvből.
Első és legfontosabb: az Origo csak Magyarországon az ECL nemzetközileg is elfogadott.
Másik fontos dolog az az, hogy az ECL egynyelvű az Origo kétnyelvű. Pl. a magnónál az Origo-n magyarul kell válaszolnod a kérdésekre és ha hirtelen nem tudod mi magyarul az a szó, amit le kellene írni válasznak, az nem túl szerencsés. Plusz az Origonál fordításos feladat is van.
Az ECL-nél a szövegértés nem nehéz, viszont a hallgatás nagyon. Lehet emberfüggő is, mikor én voltam alig lehetett érteni. És nem azért, mert a szavakat nem ismertem, hanem akkora háttérzaj volt és motyogott is a beszélő. Origon sokkal tisztább volt és fejhallgatót használtunk. (Budapesten, vidéken nem tudom van-e.) Szóbelin Origo-n egyedül vagy ECL-en pedig párban.
A suli is ECL vizsgahely, így ott azokat a feladatokat csináljuk. Origónál vizsgáztam, tanárok azt mondják/ták hogy nehezebb mint az ECL, szerintem is. A feladatok is egyszerűbbek voltak szókincs szempontjából is.
A két nyelvű vagy egynyelvű lehet a legfontosabb szempont, ha a gyors váltás megy akkor nem lesz baj, de ha nem akkor ezen nagyot lehet bukni.
Ha nincs elhatározás, hogy hol szeretnéd csinálni, akkor oldj meg mind a kettőből egyet-egyet és amelyik jobban sikerül.
1. Dunakeszin csak simán lejátszották a hangszórón, nem kaptunk fejhallgatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!