B2-es Language Cert angol nyelvű vizsgáról mi a véleményed?
Én tanár nélkül készültem 3 hónap alatt, 90% feletti lett a beszédkészségen kívül minden.
Az olvasás részén van az a feladat amikor mondatokat kell vissza helyettesíteni a szövegbe, szerintem az elég nehéz, más nem okozott gondot.
Gratulálok! Hány éve tanultad akkor az angolt?
Hogyan készültél? Beszédkészséged hogyan sikerült?
Papíron 7 éve, valóságban az első 5 évben így visszanézve nem csináltam szinte semmit, és az utolsó 2 év volt az amikor már aktívabb voltam nyelvtanulás terén.
Klisé lesz, de körülvettem magam a nyelvvel. Találtam 2 nagyon jó, kifejezetten angol tanulásra kihegyezett podcast-tet, minden reggel ezeket hallgattam. Emellett néztem rengeteg sorozatot angolul, és mivel nem vittem közben túlzásba a szótárazást (értsd mondjuk max 10 érdekes új szó/epizód) sikerült élveznem is tanulás közben a sorozatokat. Emellett minden hol is angolul néztem a videókat, olvastam fórumokat, olvastam angolul könyvet, híreket stb...
66% lett a beszédkészség, egyrészt azért mert azt maximum iskolai angol órán gyakoroltam, másrészt meg volt egy feladat, amikor tudtam volna beszélni, csak egyszerűen nem tudtam hogy mit kell mondanom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!