Milyen jó alkalmazásokat tudtok angol nyelv tanulására/gyakorlására mostanában?
Az alkalmazás túl egyoldalú.
Bár sok embernek bejön a Duolingo, viszont csak az alapszintig visz el.
Én inkább már a
beszeljangolul.com anyagait,
angol könnyített olvasmányokat,
D.H. Howe - English Today! (Egynyelvű, 4-5000 szót tartalmazó anyag, rengeteg képpel),
Follow me(youtube) videó sorozatát ajánlanám.
Appok közül ezeket is nézd meg:
Ewa, Listen English Practice, Busuu. Hátha valamelyik bejön.
Egyén függő is, hogy kinek mi segít/tetszik, nekem ezek váltak be:
- Szalai Nóra: 5 perc angol: sok mindent találhatsz, ez egy weboldal:
- YouTube: sok angol videó van, biztosan találsz az érdeklődési körödbe esőt. Van szöveg, vissza tudod tekerni, le tudod lassítani ha szükséges. A szavak egy idő után rögzülnek, és a megértést is segíti.
- a Duolingo is egy elég népszerű megoldás, de egy bizonyos színt után nem sokat tud tanítani, főleg nyelvtani magyarázatok nélkül. Ettől függetlenül minden szó amit angolul látsz (helyesen leírva) csak segíthet
-ELSA speak: amerikai angol kiejtésben segít
-Slowly: Fogalmazási és szövegértési képességeket fejleszti
-Learn English Grammar (lila-sárga logó): nyelvtani részt segít rendbetenni
-Learn Language With Music/Lyrics Training
Itt is elérheted:
-Ez is segíthet szövegértésben: [link]
Látom van aki nem szeret könyvekből tanulni. :'D
Pedig tényleg az a legjobb és legmegbízhatóbb módja a tanulásnak. Az ilyen-olyan appokat meg mindenféle ember állítja össze aki jobb esetben tanulta a nyelvet. A könyveket meg szakemberek építik fel és nem mindenféle Mezei Jenők.
"Látom van aki nem szeret könyvekből tanulni. :'D"
Nem a könyvekből nem szeret tanulni, hanem tanulni nem szeret. Azt hiszi, az app olyan varázslat-féle, hogy csak belemegy a nyomkodástól a fejébe a tudomány.
Na erre nem is gondoltam. Én abból indultam ki, hogy a mai fiatalság már ingerszerűen távol tartja magát minden lehetséges nyomtatott/nem-nyomtatott könyvtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!