Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Titeket mi motivált a nyelvtan...

Titeket mi motivált a nyelvtanulásban?

Figyelt kérdés
Meg kell tanuljam a román nyelvet, a legszarabb, legocsmányabb, legbarbárabb nyelvet. Bármilyen nyelvet tanultál is, leírnád, mi motivált? Olyan nincs, hogy nem tanulom meg, idén is épp, hogy átmenőt kaptam. Jövőben valszeg, bukok. Minden más tantárgyból 9-10-es vagyok, nem a románnal szeretném elcseszni az életemet. Egyedül tanulom a nyelvet.
2021. aug. 10. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
69%
én a némettel szenvedtem nagyon. Ha szeretek egy nyelvet, örömmel tanulom, sosincs gond a motivációmmal, de a németet rühelltem Épp annyit csináltam csak meg, amennyivel átmentem. Nyelvtani dolgokat egyszerű volt megtanulni, szavakból meg összehoztam egy kettest, de ezt is csak úgy, hogy kényszerítettem magam, hogy leüljek magolni
2021. aug. 10. 13:24
 2/3 anonim ***** válasza:
89%

Engem az motivál, hogy le akarok lépni ebből a putri országból, ahhoz meg szükségem van rá.

Ha jól értem, neked is szükséged van a céljaidhoz arra, hogy legalább elégséges szinten megtanulj románul. Nehéz, kellemetlen helyzet, de gondolj arra, hogy amit el akarsz érni az életben, ahhoz szükséged van erre.

2021. aug. 10. 19:13
 3/3 anonim ***** válasza:
84%

mondjuk gondolj bele, hogy illene megtanulni az ország nyelvét, ahol élsz. (főleg, mert a románozó mélymagyarok többsége épp ezt kéri számon habzó szájjal a frissen érkező araboktól, hogy mi az, hogy két hét után még nem tudnak felsőfokon németül. önkritika pls.)

amúgy: németül: hogy ki tudjak jönni és élni az imádott országomban; franciául: mert borzasztó ciki, hogy anyám tanár, és én mégse beszélem; angolul: hogy ne kelljen feliratos verziót vadásznom mindenből; japánul: hogy tudjak írni a kis cuki írásjelekkel; oroszul: hogy megértsem végre 15 év után, miről énekelt a tízéveskori celebcrushom oroszul.

2021. aug. 10. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!