Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok nekem segíteni német...

Tudnátok nekem segíteni német C1-ben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Végső elkeseredésemben írok most itt nektek. Szeptember közepén lenne egy német C1 komplex nyelvvizsgám, de már totál tanácstalan vagyok mit is tehetnék még.

A helyzet az igazából az, hogy hónapok óta keményen, napi szinten készülök erre a vizsgára. Mióta nincs suli azóta a napi 3-4 óra is megvan. Abszolult motivált voltam és tényleg hatékony tanulás folyt. A nyelvtanokat egy nyelvtani könyvvel gyakoroltam be a tételeket pedig az 1000 kérdés és válasz c. könyvvel tanultam, néztem át. Természetesen az idegen szavakat egyből kiírtam és tanultam. Próba feladatlapokat is csináltam úgy 2-3 hónapja. Azok olyan 50-60% körül sikeredtek. Most volt lehetőségem egy online próbanyelvvizsgára, amit meg is csináltam. Katasztrofális lett. Jó ha az összesszégében lett 40°%.

Mit csinálok rosszul? Minek tanultam eddig, ha semmi de tényleg semmi eredménye.

Min javíthatok? Mivel tudnám ezt még javítani. Egy hónapom van már csak. Totál reménytelen vagyok már, sehogy se lesz jó?

2021. aug. 9. 13:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Miről kellett írni? Én még nem voltam C1-en, de lehet nem ártana nekem sem. Nem igaz, hogy a "semmire" ment el! Közben tanultál, fejlődtél akkor is, ha nem veszed észre, és ez most csak így sikerült!
2021. aug. 14. 00:27
 12/15 A kérdező kommentje:

Az esszé az internet témakörben volt. Azt kellett kifejteni, hogy az internetre hírek milyenek, meg ezzel kapcsolatos függőségek.

A második egy baráti levél volt, ott az a téma volt, hogy a suliba bevezették, hogy csak egészséges ételeket adhatnak. És erről kellett írni, hogy miért jött be ez a szabály, nekem hogy tetszik stb.

Tehát jó témák voltak, éreztem is hogy jókat írtam. Ebben a levélben maradt minden reményem. Erre tessék 40% sincs meg. :(

Sok sikert Neked! :)

2021. aug. 14. 00:31
 13/15 anonim ***** válasza:
78%
nem a "semmire" ment el, de az egyértelmű, hogy nem a számodra megfelelő szinten és technikával próbálkoztál tanulni. ajánlanám, hogy keress egy szimpatikus nyelviskolát, és csinálj náluk egy szintfelmérő tesztet, és iratkozz be egy középfokú órára. amíg az nincs meg stabilan, hiába próbálkozol c1es szintű anyagokkal fejlődni. (megkapod a részletes pontszámodat a vizsga részegységeiról, felteszed? abból pl nagyon látszik, hogy mid a leggyengébb képességed, és az a nyelvi szinted is... ennek így most nem tudom van-e értelme, de mondok példát, nekem az olvasásom franciából felsőfokú lenne, de a nyelvtanom iszonyúan gyönge, így kerültem a középfokot elkezdők csoportjába...)
2021. aug. 17. 23:13
 14/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Egy kis helyzetjelentés. Végül egy másik nyelvvizsgaközpontot választottam. A próbavizsga után tanultam tovább a megszokott módon úgy 3-4 hónapot. Közben ősszel megcsináltam az emelt német előrehozott érettségim nagyon jó eredménnyel és mára már a C1-es nyelvvizsgámat is nagy mosollyal tartom a kezemben. Az hogy a próbavizsga miért sikerült ilyen rosszul, nem tudom, minden esetre nagy pofon volt. De ezzel is már csak egy tanulság van: elesel? menj tovább! az csak egy eredmény, lesz majd ezer másik, másmilyen eredmény.

Ha egyszer valaki hasonló szituációban van, akkor kitartást! Kemény munkával bármi lehetséges. :) Ügyesen mindenkinek! :D

2022. jan. 1. 21:43
 15/15 A kérdező kommentje:
jaj, beszélek itt hülyeségeket. :D Bocsánat, nagyon fáradt vagyok már. Tehát egy kis javítás. Az érettségit már korábban megcsináltam németből, mint ősz. Én csak "tanárosdit" játszottam egy diákkal. Szerencsére sikeresen tudtam felkészíteni. A B2-es nyelvvizsgája és az érettségie között nagyon nagy lett a különbség. Persze ez nem az én érdemem.
2022. jan. 1. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!