Mit választanátok harmadik nyelvként?
Természetesen az anyanyelven kívül. Nekem az első az angol, most fogok spanyolul tanulni (szerelem az a nyelv) és harmadiknak valami olyat szeretnék, aminek a tudása különleges, és itthon keveset beszélik. Nagyon gondolkodom az oroszon (több okból kifolyólag), de számításba van még a görög, grúz, vagy valamilyen északi pl finn, svéd, holland, norvég.
Szerintetek mi legyen?
Ti melyiket választanátok, és miért?
Én a spanyol helyett a németet válszatottam volna. Vagy ha mindenképp újlatin kell, akkor az olasz. Nem az USA-ban élünk, hogy hasznos legyen a spanyol. Vagy ha már marad a spanyol, akkor meg lehetne ezt hagyni kevésbé hasznos, hobbi nyelvnek.
Oroszul itthon nem beszélnek kevesen, főleg mert van orosz kisebbség és nem kevés ukrán bevándorló. Akkora haszna ennek sincs, mint be van állítva.
A görög és a grúz szinte semmire sem jó itthon. Egyik egy gyenge gazdaságú lusta déli ország, a másik pedig egy kihalóban lévő nemzet.
A skandináv, holland, finn keresett SSC-ben. Főleg a hollanddal vannak jó munkák.
spanyol helyett olasz, egy cikkben nyilatkozó fejvadásztól hallottam, h. a német cégek után az olasz befektetők vannak többségben Mo.-n.
Olaszország közelebb is van, és Svájc egyes katonjaiban meg még pár EU-országban még hivatalos nyelv.
német kikerülhetetlen, és egyáltalán nem kell utálni, tök logikus nyelv, itt van a kőgazdag Svájc, Ausztria, Lichtenstein, Németország, az EU gazdasági motorja...
amit még megéri: francia.
a magyarok 13%-a beszéli csak... lasszóval keresik a jó franciásokat.
Frankofónia több mint fél száz országot egyesít, a francia az egyetlen olyan nyelv az angol mellett, amit mindegyik kontitensen beszélnek.
tehát olasz, francia, német...
kérdező, nem hiszem, h. bármit tudsz a grúz, görög geopolitikai-gazdasági viszonyokról, h. pont ezt a 2 semmire nem jó nyelvet nézted ki magadnak, ráadásul kifejezetten mrlós mindkettő.
görög akkor, ha ott akarsz élni... grúz meg... na hagyjuk..
Köszönöm szépen 😊 a spanyol nekem abszolút szerelem nyelv, ráadásul azt tanítják az egyetemen. Sajnos olaszt nem.
Sajnos a némettel abszolút hadilábon állok, és hiába a nagy része logikus, a der/die/das megölt. Főleg amikor valamiért német vált egy adott szó 😢
A franciáról tudtok véleményt mondani, hogy mennyire "bonyolult"? A számokról tudom, hogy nem túl logikus 😂 de gondolom az csak magolás ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!