Neten kb mennyi idő mire megtanulok spanyolul alapfokon?
Angolul középfokon már tudok Most kezdtem e-spanyol-on tanulni
Ha napi 1 2 órát tanulok valaki tapasztalatból megtudná mondani hogy nagyjából mennyi idő amire már pl tudok nagyjából spanyolul beszélni?
Ambícióm és fogékonyságom megvan hozzá angollal is jól ment
Szia! Én angolul és spanyolul is folyékonyan beszélek, először is azt javasolnám, hogy angolból juss el egy C1 szintre, hogy legyen papírod is belőle. Utána kezdeném el a spanyolt.
Igazából én lehet konzervatív vagyok, de úgy vélem egy nyelvet egy jó alapozóval (nyelvkönyv) és anyanyelviekkel való beszélgetéssel lehet megtanulni jól. Az applikációk nagy része nem valós beszéden alapuló mondatokat alkalmaznak, sokszor katyvaszt tanítanak (lásd Duolingo). Ezáltal én azt ajánlom, hogy vedd meg a Pons nyelvkönyvcsalád első könyvét (A1-A2), Interpalson vagy Facebokon szerezz anyanyelvű barátokat és ha viszonylag jó appot akarsz ajánlom a Beelinguapp-ot. YouTube-n Spanish with Vicente, valamint a Why Not Spanish csatornákat ajánlom. Én is így tanultam meg autodidakta módon a nyelvet, B2-s nyelvvizsgát tettem 11 hónap alatt, úgyhogy nekem nagyon bevált a módszer. Míg meg tudsz szólalni és beszélni normálisan azt mondanám kell minimum fél év, mert számomra az ő-ző, gagyogó beszéd nem esik ebbe a kategóriába, de egy kb akadálytalan beszélgetés az inkább B1-B2 szint. Nekem nem volt meghatározva napi óraszám sem, mindig annyit tanultam, amennyi időm és energiám volt éppen. Mik a céljaid? Nyelvvizsgázni szeretnél vagy csak beszélni egy kicsit?
köszi
célom az hogy társalgási szinten tudjak beszélni, spanyol nyelvű filmeket megértsek meg csak szimplán azért is mert Qrva szép nyelv szerintem
nyelvvizsgát meg max ha már jól megy és lesz kedvem hozzá vagy kell valahova
angolból sincs nyelvvizsgám, már 1,5 éve meg akarom csinálni de valahogy nem jutok el odáig hogy megcsináljam majd ha kell melóhoz vagy valami
tanácsaidat meg mégegyszer köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!