Negyedéves leszek szeptembertől az egyetemen. Szeretnék újra elkezdeni nyelvet tanulni, először is németből lenne jó középfokút csinálni, illetve távolabbi cél lenne az angolt felsőfokra tornázni megint.
Mit gondoltok, ebben az évben egy nyelvtanfolyam beleférhet? Heti 2x4 órákra gondolok elsősorban. Természetesen sok idősebb szaktárs van, akit megkérdezhetnék, de akiket ismerek, nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban, mert nem tanult nyelvet különösen egyetem alatt.
Magamról annyit, hogy szerencsére elég jól abszolváltam az első három évet, jövőre meg már főleg gyakorlat lesz, ezért merült fel a nyelvtanulás opcióként.
Az egyik barátnőm negyedévben elkezdett nyelvtanfolyamra járni, pont ilyen heti 1-2 alkalommal több órásra, de a félév közepén, mikor kezdtek sűrűsödni a dolgok, abbahagyta. Biztos egyénfüggő is, lehet hogyha mondjuk napközben be tudsz iktatni órákat, akkor jobban bírható, de az hogy még egyetem után késő estig a tanfolyamon volt, neki sok volt.
2021. júl. 18. 16:17
2/9 anonim válasza:
Én negyedév második félévében csináltam a középfokú nyelvvizsgát, tökéletes időzítés volt, bár csak heti 2x1,5 óra kellet. Arra is figyeltem, hogy ekkora már elég kreditem legyen és csak annyit vegyek fel, amennyit muszáj.
2021. júl. 18. 16:37
3/9 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy ki mennyire bírja a stresszt, én pl biztos nemtudnám bevállalni (nem orvosis, gytk-s vagyok), mert minden zh-tól nagyon izgulok, de vannak olyanok, akik jobban bírják a stresszt, így terhelhetőbbek.
2021. júl. 18. 16:41
4/9 anonim válasza:
Nagyon egyénfüggő. Én szinte minden félévben elkezdtem nyelvet tanulni, de mikor jöttek az év végi zh-k és a vizsgaidőszak, nem volt rá kapacitásom. Az a 2 hónap kiesés meg bőven elég volt hozzá, hogy rengeteget felejtsek. Illetve attól is függ, hogy milyen szinten vagy a nyelvekből. Én totál kezdő voltam angolból, így lehet az volt a baj. Nem tudtam egy stabil alapot megszerezni. Németből haladó voltam, abból jártam az egyetemen szaknyelvre, ott abszolút nem tűnt fel, ha pár hónapig nem vettem elő.
2021. júl. 21. 13:57
5/9 anonim válasza:
4-es, mennyi idő volt így megcsinálni az angol nyelvvizsgát?
2021. júl. 21. 23:13
6/9 anonim válasza:
Hát gimiben szinte semmit nem tanított a tanár, aztán egyetemen mindig elkezdtem, abbahagytam. Végül egy fél évig készültem intenzíven és meglett az írásbelim. A szóbeli tételeket is átvettük, csak arra készülni nem volt túl sok időm. Most szeptemberben tervezem, hogy megcsinálom, de már tanár nélkül. De ehhez tényleg jó tanár kellett, aki tematikusan készített fel. Előtte volt pár rossz tapasztalatom, akikkel szerintem évek alatt se tudtam volna nyelvvizsgázni...Például volt olyan tanárom, aki minden órán megkérdezte, hogy mit csináljunk. Őszintén szólva én azt vártam, hogy azért fizetek, hogy ő majd tudja...Olyan is volt, aki úgy, hogy semmi szókincsem nem volt, azt mondta, hogy dolgozzam ki magamnak a tételeket. Hát de mondom így hogy, ha a bemutatkozáson kívül még semmit nem tudok angolul? Szóval futottam pár felesleges kört, mire találtam egy olyan tanárt, aki hatékonyan fel tudott készíteni.
2021. júl. 21. 23:55
7/9 anonim válasza:
Köszönöm a választ és gratulálok az írásbelidhez! Milyen könyvekből tanultál? Szerinted az írásbeli megcsinálható magán tanár nélkül? Én újrakezdő vagyok, elkezdtem majd abbahagytam. Alap szintű tudásom megvan, a közép is megvolt csak nem mentem el vizsgázni. Én hülye. :( Akkor még jártam tanárhoz de már nem szeretnék.
2021. júl. 22. 00:28
8/9 anonim válasza:
Köszönöm! Szerintem meg 😊 Én azt tudom tanácsolni, hogy nézz utána,milyen nyelvvizsgák vannak, csináld meg a mintafeladatokat, abból meglátod melyik megy a legjobban. És annak a feladatsorait csináld meg, vedd meg a könyveket hozzá. Én még pluszban az érettségiket csináltam. Először a közép szintűt, majd az emeltet. Igazából sokkal könnyebb volt felnőtt fejjel nyelvvizsgázni, mint gimnazistaként németből. Pedig a német sokkal jobban ment.
A kérdések és válaszol angol nyelvből szóbelire hasznos, de az írásbeli levelekhez is jól jön, hiszem ott is sokszor valamilyen témát kell feldolgozni.
Vagy például A kis herceget meg Micimackót olvastam angolul nyelvvizsga előtt. Magyarul már ismertem a történetet, és mivel rövid kis fejezetek vannak, sokkal jobban emészthető. Egész jól bővítette a szókincsem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!