Aki már volt angol C1-es TársalKODÓ nyelvvizsgán, a hallásértés része tényleg ennyire nevetségesen egyszerű?
Most szombaton fogok nyelvvizsgázni és felkészülés gyanánt meghallgattam a TársalKODÓ hivatalos weboldalán a mintafeladatoknál a hallásértéshez tartozó hangfájlt és már annál azt éreztem hogy túl könnyű. Aztán láttam, hogy lehet kérni hozzáférést több gyakorlófeladatsorhoz is és úgy voltam vele, hogy 1400 Ft-ot megér a dolog. Viszont most meghallgattam a plusz anyagokat is és személy szerint nem akarom elhinni, hogy ilyen egyszerűek lennének a C1-es feladatok.
(Még mielőtt valaki beszólna, igen, tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más számít nehéznek. Azonban megtaláltam évekkel ezelőttről azokat a hanganyagokat, amiket a B2-es TELC-es nyelvvizsgámra való készüléskor hallgattam, és esküszöm hogy még azok is nehezebbek mint ez, azokban keverve voltak az infók valamennyire és a beszéd is sokkal életszagúbb, nem ilyen lassú robotos.)
Mamar minden le van butitva a butulo emberek szintjehez.
Par eve hallgattam egy C1 tarsalkodo vizsgat, egy parnak kellett beszelgetni egymassal. Ossze-vissza dadogtak.
Nem tudom, én németből voltam ezen a vizsgán, igaz, "csak" B2 szinten.
A tanárom szerint a nyelvhelyesség miatt ez egy nagyon nehéz nyelvvizsga, de véleményem szerint nem.
Szerintem azért könnyebb a hallásértés, mert a szóbelin meg ha nem tudsz párbeszédekben beszélni, akkor megbuktál. Szóval aki nem elég kreatív vagy bátor a szóbelin, annak ott a hallásértés, és az felhúzza.
Egyébként meg ez a vizsga nem nemzetközileg elismert, csak államilag. Gondolom ez is számít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!