ECL felsőfokú nyelvvizsgán csak az írásbeli sikerült. Mennyi időn belül kell megcsinálnom a szóbelit, hogy még egyesíteni lehessen? Mi az időlimit?
Júniusban voltam nyelvvizsgán. Most készülök az októberire, de lehet, hogy jobb lenne csak decemberben, csak nem tudom, hogy ha akkor csinálom, lehet-e még egyesíteni!
Köszi előre is
Szerintem nincs időkorlát, sőt még nem is muszáj az ECL-nél megcsinálnod a szóbelit. Így-is úgyis két külön bizid lesz.
Én is kérdeznék:
mennyire volt nehéz a felsőfok? Mióta tanulod a nyelvet és milyen nyelvből voltál? Melyik rész volt a legnehezebb?
Köszi!
Szia! Köszi a gyors választ. Én úgy tudom, valamilyen időkorlát van, a némettanrom mondott erről valamit, csak ő se tudta, mennyi :D
Németből voltam. 10 éve tanulom a nyelvet, de komolyabban csak 3 éve, amikor a középfokúra készültem. Az írásbeli könnyű volt! Könnyebb, mint amire számítottam. Két válaszolós (az egyik betűk társítása kis szövegrkhez), és két levél. Könnyű volt a levelek témája is! (sportolási lehetőségek; média, újságok)
A szóbeli... k*rva nehéz volt a hallásértés :D Ketten beszéltek, az egyiket lehetett érteni, a másikat nem, akkor repülőgép, autó meg kitudja minek a hangja ment alatta, angolul beszéltek alatta(azt jobban értettem komolyan), szóval rohadt nehéz! A másik része is (az válaszolós volt). Azt lehetett érteni, csak nehéz volt a téma.
A szóbeli beszélgetésen meg az osztálytársammal voltam, mert így írtuk be a jelentkezési lapba. Könnyű témákat kaptunk, hobbyk, meg a szolgáltatások. De sajnos a két szipirtyó 56%-ra értékelt... Szóval ennyi.
Az egyik vizsgáztató ismeri a némettanáromat, beszélgettek erről a nyelvvizsgáról, és még ez a vizsgáztató is azt mondta, hogy sok-sok hónap óta ez volt a legnehezebb hallásértés! Még ő is elcsodálkozott. Ezért remélem, hogy most jobb lesz :P
Az biztos, hogy nagy szókincs kell mind az írásbelihez, mind a szóbelihez!! És részletesen ismerni kell a megadott témákat! Akkor nem lehet baj :P:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!