Fody111 kérdése:
Egy felsőfokú nyelvvizsga kiváltja az emelt szintű érettségit?
Figyelt kérdés
Levelezőin szeretnék elkezdeni egy egyetemet és alapfeltétel egy választott tantárgy emelt szintű érettségije, viszont nekem csak közép szintű van minden tárgyból. Régen jártam már suliba és nem tudom most épp mi a hivatalos jogszabály erre. Nyelvvizsgát mindenképp leteszek, csak akkor már egyből felsőfokúra mennék, ha nem kell még emelett pluszban emelt szintűt is letennem. A válaszokat előre is köszi. :)2021. jún. 24. 12:34
2/5 anonim válasza:
Nem váltja ki. Egyedül az emelt érettségiért kaphatsz középfokú nyelvvizsgát, de fordítva ez sehogy sem működik, nyelvvizsgáért soha nem adhatnak érettségit.
4/5 anonim válasza:
Emelt érettségit csinálj, 60% esetében b2 nyelvvizsgával ér fel.
5/5 anonim válasza:
Nem. Az emelt színtű érettségi nyelvvizsga kiváltja a középfokú nyelvvizsgát, de fordítva nem.
De! Sok munkahelyen nem is fogadják el az emelt érettségit, mint nyelvvizsgát. Origo, Corvin, BME és társai a tényleg mindenhol is elfogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!