Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen idegennyelvet tanulsz?

Milyen idegennyelvet tanulsz?

Figyelt kérdés

Vagy a gyereked milyen nyelven tanul?

Ha a felsoroltak közül többet, akkor azt jelöld meg, amelyiket jobban beszéled.

#tanulás #német #nyelv #külföld #angol #Japán, kína, magyar, iskola, egyetem
2021. jún. 10. 21:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

10- én ezek közül japánt tanultam, nekem mai napig nagyon tetszik a hangzása, az írásjeleit élvezet volt tanulni, tetszettek. Annyira nem beszélem a nyelvet, ha japánul nézek valamit, egy egy szót ki tudok venni a beszédből.

Nem olyan írásjelei vannak, mint pl. az Orosz cirill betűk, hogy bármit le tudaz írni vele amit hallasz, van, hogy egy írásjel más környezetben mást jelent. (kja, kje, kji)

Mondjuk nekem nem volt senki, aki tanítsa, csak önszorgalom volt, de nem bántam meg a ráfordított időt, pedig tudom, hogy soha nem fogok japánokkal találkozni, nem fogom tudni használni soha.

Annyi jó dolog volt benne, hogy volt egy kollégám, aki mondta, hogy elkezdett japánul tanulni, és meg tudtam szólalni én is japánul, kérdéseket tudtam feltenni, vagy alap kérdésekre válaszolni...

Lehet, hogy furcsa, de nőtt az egóm tőle, de ez csak addig tartott amég a kollégám nem érte el azt a szintet, mint én (ami nem volt nehéz). Azután, már másabb volt a helyzet. Ő igazából sokkal szorgalmasabb volt, tudtommal ő is csak hobbiszinten tanulta, már nem dolgozunk együtt.

Összességében azt tudom mondani, hogy nagyobb eséllyel találkozhatsz japán nyelvtanulóval, mint thaival, vagy koreaival.

2021. jún. 12. 22:47
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Én spanyolul és angolul beszélek folyékonyan (mindkettőből C1-es nyelvvizsgám van, spanyolból DELE C2-re szeretnék menni, amint a vírushelyzet is úgy engedi), németből és katalánból kb B2 szintű a nyelvtudásom, guaraniul és görögül A1-A2 között és tudok egy kicsit lengyelül, oroszul és dánul.
2021. jún. 13. 08:53
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok, nekem sem volt soha tanárom, egész végig egyedül tanultam. Szerintem a hozzáállásod miatt nem tudtad folytatni, mert nem tűztél ki célokat vele. A nyelvtanulást végig vinni cél nélkül lehetetlen.
2021. jún. 13. 10:14
 14/19 Thunderfairy ***** válasza:
100%

Én Angolul tanulgatok itthon. Sajnos jobban össze kell szednem magam szorgalom szempontjából.

10-es válaszoló. Az általad felsorolt ázsiai nyelvek közűl szerintem a japán a leghasznosabb. Ha másért nem akkor a japán animék miatt is. Nem, az anime nem feltétlenűl gyerekeknek szóló mese. Ez csak a látszat.

2021. jún. 13. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Angolul már tudok és most tanulok németül.
2021. jún. 15. 22:47
 16/19 anonim válasza:
76%
Románul, angolul és németül, ezeket tanítsák a suliban, a román sajnos az ország nyelve, így kötelező.
2021. jún. 17. 23:57
 17/19 anonim ***** válasza:

Itthon tanultam meg angolul B1es szinten és szeretném a B2re feltornázni magam. Szókincsemet kell fejleszteni. Amúgy egy ember miatt tanultam meg angolul, minden nap kommunikáltunk és így könnyebb volt megtanulni. Bár chit-chattől nem leszel profi angolos szerintem. Most pótoltam be a helyes nyelvtan használatát is.

A másik a japán, amit szórakozásból fejlesztem. Egyszerűen szeretem; könnyű kiejtések, érdekes írásjelek (kanjikat régebben rühelltem, ezért stoppoltam a tanulással), különleges kultúra, kedvelhető emberek az országban, animék stb… Japán kihívásos dolog, szeretem a nehézségeket egy nyelvben, a tisztességi fokokat is. Nem tartom fontosnak, hogy C1es szinten beszéljem, különben is nehéz japánokkal ismerkedni. Mondjuk tapasztalatom szerint, a külföldön élő japánokkal sokkal egyszerűbb, mert nem annyira zárkózottak +nagyjából tudnak angolul. Szóval, én inkább az anime és a japán youtube videók miatt szeretném megtanulni ezt a cuki nyelvet. Esetleg segíteni a kezdőknek.

Németet, szerbet alapszinten értem, de semmi kedvem tanulni.

2021. jún. 24. 16:08
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
Angolból B2, spanyolból és olaszból C1 nyelvvizsgám van (bár az angolomat magasabbra tenném mint b2). Most a franciát tanulom.
2021. jún. 24. 20:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Doufám, že ho poznáváte. Když mi neřekneš, že jsi Čech.

Nemtudom ki ismete fek de ha senki akkor cseh

2021. júl. 4. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!