Dele B2 nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Sziasztok, kb. mennyi idő alatt jutottatok el egy sikeres nyelvvizsgát nulla nyelvtudásról? Milyen rendszerességgel tanultatok és milyen segédleteket (Tankönyv, sorozat, honlapok) használatatok?

2021. jún. 7. 18:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! Én 11 hónap alatt jutottam el odáig nulla tudásról, hogy leraktam a DELE B2 vizsgát, de ez ne tévesszen meg, mert egyáltalán nem könnyű nyelvvizsga. Az én technikám az volt, hogy a mindennapjaim részévé tettem a spanyolt, azóta is kb csak spanyol zenét, spanyol nyelvű híreket és spanyol filmeket/sorozatokat nézek. A másik kulcs tényező az anyanyelvűekkel való beszélgetés, nekem ez dobott a legtöbbet a tudásomon, valamint nagyon sok jó barátságot kötöttem így. Sajnos a magyar anyanyelvű spanyoltanárok elég gyatrák (tisztelet a kivételnek, ezek is leginkább egyetemi tanárok). Alapokhoz én a Pons nyelvkönyveket szoktam ajánlani, amikor korrepetálok akkor is abból szoktam tanítani, vagy legalábbis aszerint haladok. Utána ajánlom, hogy vedd meg a DELE vizsgafelkészítő könyveket (Cronómetro, Edelsa, etc). Ezekkel specifikusan tudod gyakorolni a típusfeladatokat. Valamint ajánlom a Spanish with Vicente (amin vannak tipikusan DELE-hez kapcsolódó videók), és a Why not Spanish csatornákat plusznak. Ha van egyéb specifikus kérdésed írj nyugodtan privátban. :D
2021. jún. 7. 20:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlásnak még a Correcto c. könyvet javaslom, a nyelvtant nagyon jól be lehet vele gyakorolni.
2021. jún. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!