Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sokadik nyelvvizsga bukást,hog...

Sokadik nyelvvizsga bukást,hogy dolgozzam fel?😥

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is szeretném röviden felvázolni a történetem. 2017-ben mentem először B2-es nyelvvizsgára ,Pannon nyelvvizsgán voltam megbuktam a hallásértésen. Rá egy évre két egymás követő hónapban is elmentem Origora buktam. Az írásbeliből először Eurot majd ECL-t próbáltam buktam. Abban az évben még egyszer elmentem szóbelizni Origora szintén buktam. Utána rá félévben elmentem komplex BME-re és "bezsebeltem " az 5. szóbeli és 3.írásbeli bukásom. Itt volt az a pont,hogy feladtam. Úgy voltam vele,hogy béna vagyok feladom. Egy évig nemis németeztem. Aztán 2020 màrciusában újra neki láttam,elkezdtem tanárhoz járni. És 2020 novemberében sikeresen leraktam 6.-ra Telcen a szóbeli nyelvvizsgát 74,5%-al amire nagyon büszke voltam és sok önbizalmat adott. Februàrban viszont 4x is buktam BME-n az írásbelit, az még annyira nemis bántott ,most májusban voltam TElC írásbelin,és sajnos ma tudtam meg,hogy ez sem sikerült, és ez teljesen a padlóra küldött most😥 rengeteget készültem,és bàr a vizsgán éreztem ,hogy ez sem az " én feladatsorom" ,biztam benne ,hogy meglesz de nem lett. Van itt esetleg valaki ,aki hasonló cipőben járt mint én? Érdemes neki futnom megint? Vagy inkább hagyjam a francba? Előre is köszönöm a válaszokat , és bocsánat ,hogy hosszúra nyújtottam. De ezt jól esett most kiadni magamból😥

(Légyszi a bunkó,paraszt ,kommentelők kiméljenek)

2021. jún. 2. 23:17
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
* rá félévre
2021. jún. 2. 23:19
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
A tudásod meg van már csak arra kell építeni. Nem szabad feladnod ha már eddig eljuzottál.
2021. jún. 2. 23:19
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon izgulsz vagy miért nem megy?

Biztos vagyok benne, hogy a tudás már meg van ennyi készülés után, de érdemes lenne kideríteni, hogy mi blokkol esetleg lelkileg.

Tanárhoz jártál vagy most jársz? Esetleg őt kéne lecserélni elsősorban.

2021. jún. 2. 23:27
 4/15 A kérdező kommentje:

3as! Az utolsó 2 írásbelimen nyugodt voltam,max tudat alatt féltem az ujabb bukástól. De most tervezek más okból kifolyolag elmenni pszichológushoz,megemlítem neki majd ezt is,és hátha találunk okot és forrást erre is.

A tanárhoz akihez a sikeres szóbelim és a 4. Írásbelim bukása előtt jártam már nem járok,úgyhogy a tanárcsere meglesz.

Egyébként köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat❤

2021. jún. 2. 23:33
 5/15 anonim válasza:
91%
Nem tudom, hogy hogyan készültél eddig a vizsgákra, de lehet nem ártana azon is változtatni. Teszem azt, ha eddig csak vizsgafeladatokat csináltál meg újból és újból akkor kezdj el németül sorozatokat nézni, vagy olvass német regényeket. Ha pedig már ezt csinálod, akkor lehet érdemesebb ráfeküdni a vizsgafeladatokra, sokszor egyeznek a típusok. Ha mind a kettőt csinálod akkor érdemes lehet akár németekkel kapcsolatot teremteni, vannak erre nagyon jó fórumok, blogok, oldalak. Legrosszabb esetben csak nem lesz papírod. Nem a világvége, attól még a tudás a fejedben van. Sok sikert!
2021. jún. 2. 23:55
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

Én már 4x voltam 2x angol 2x olasz

Angolt hagytam is mert 40% korul voltam

Olasz emelt erettsegim 42% lett ra 3 honapra olasz b2 komplex nyelvvizsgam 50%...:(

Nagyon kéne a diplomám, hogy tudjak dolgozni.

Fel a fejjel, barátom! ❤️

2021. jún. 3. 00:16
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Milyen eredményeid voltak eddig az írásbelin? Mennyi hiányzott? Melyik vizsgarész fogott ki rajtad?

Nagyon meglepődtem, hogy ennyiféle különböző vizsgát próbáltál. Nem rosszból, de ezt egyáltalán nem értem. Ki kell választani egyet, és célzottan arra gyakorolni.

Nagyon együttérzek veled, de ha már a szóbeli megvan, képes vagy rá, ne add fel!

2021. jún. 3. 08:39
 8/15 A kérdező kommentje:

5.

A legelsőre sajnos már nem emlékszem :(

De a másodikon 45% harmadikon 50% negyediken 51% a mostani pedig megint csak 45%

Bármely meglepő az olvasott szövegértés fog ki rajtam leginkább 🤔😏 a leveleim egyiken se sikerültek nagyon rosszul. Legutobb az megis lett 60% Nem tudom a szövegértésem,hogy tudnám fejleszetni,azon kívűl ,hogy olvasok németül,és gyakoroltam mindig a vizsgafeladatokat.

2021. jún. 3. 09:10
 9/15 anonim ***** válasza:
92%
tényleg nem bántásból kérdezem, de vagy te egyáltalán középfokon? mert nekem valahogy olyan érzésem van, mint aki elsőre túl korán nekifutott, és utána már nem nyelvet tanultál, csak nyelvvizsgára készültél... az meg teljesen más, a nyelvi szinted fejlesztése, meg adott szinten feladattípusok gyakorlása nem ugyanaz. keress már valami szintfelmérő tesztet (nyelviskolák oldalán szokott lenni ingyenes is, de én franciás vagyok, ennél tovább, hogy hol, nem tudok tippet adni), tényleg érdekel mit mondana.
2021. jún. 3. 10:07
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Biztos, hogy nem vagy B2 szinten akkor. 9#-sel értek egyet. Ha ilyen rossz a szövegértésed, és a leveled is CSAK 60% körül van, akkor nem vagy még B2-n. Ennyi százalékkal azt saccolnám, hogy a B1 van meg kb, szóbelin meg pont szerencséd volt, és jó témát kaptál már sokadik alkalomra. Én már B1-en is B2 szintű leveleket írtam.

Nincs meg se a szókincsed, se a gyakorlatod, se a nyelvtanod.

2021. jún. 3. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!