Érdemes angolból nyelvvizsgázni, ha van emelt szintű érettségim?
Kéttannyelvű gimnáziumba jártam, így az angol emelt érettségi mellé C1 nyelvvizsgát kapok, nem B2-t (mivel két másik tantárgyból is angolul érettségiztem).
Gondolom magát a nyelvvizsga bizonyítványt nem kapjuk meg, csak valamilyen pótlapot, ezt a munkahelyek ugyanúgy elfogadják?
Érdemes elmenni egy hagyományos felsőfokú nyelvvizsgára, vagy ne használjam el vele az egy ingyenes lehetőségem?
Valamennyire azért megnyugtatná a lelkem, ha a kezemben van a nyelvvizsga, mert az érettségi azért csak B2 szint volt, hiába kapunk mi érte felsőfokút.
Miért ne kapnád meg a bizonyítványt?
Szerintem megkapod, de ha nem akkor ugyanúgy elfogadják mindenhol.
Az érettségi már sikerült, meg lett az elvárt százalék?
Biztosan kapunk valamilyen tanusítványt, de szerintem nem azt a klasszik kék kiskönyvet.
Hivatalos eredmény még nincs, de a megoldókulcs alapján 4-ből 3 részt kijavítottam magamnak (a tesztfeladatokat), 96% eddig. Az íráskészség már nem tud annyit rontani rajta, hogy 60% alá menjen a végeredmény.
Köszönöm a választ! 😊
Gondolom továbbtanulásra kell, egyetemen meg nem fognak azzal foglalkozni hogy milyen formában van a dokumentum. Sőt, ez szerintem a legnagyobb hülyeség a világon, de a legtöbb egyetem emeltszintű érettségit kér felsőfokú nyelvvizsga helyett, tehát B2-t a C1 helyett mert ugye csak a kéttanosoknak jár rá a C1.
Szóval a lényeg annyi, hogy az egyetemeket nem az érdekli hogy kék könyv vagy micsoda (bár nekem úgy rémlik hogy mi is azt kapjuk, de nem nagyon figyeltem hogy mit mondott a tanár), hanem az hogy meglegyen a papír. Illetve ahogy mondtam, az emelt érettségi fontosabb mint a nyelvvizsga.
8.2. Idegennyelvi követelmény
Az alapfokozat megszerzéséhez két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges, amelyek közül az egyik nyelvvizsga államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsgával kiváltható.
Ez a választott szakom követelménye a diplomához, az emelt érettségivel szerzett nyelvvizsga megfelel "komplex típusú általános nyelvvizsgának"?
Bocs a sok kérdésért, de az iskolában semmilyen segítséget, vagy tájékoztatást nem adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!