Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A buszok és a villamosok...

A buszok és a villamosok sorainak megnevezésére magyarul létezik a 3. kategória?

Figyelt kérdés

Ezt írta nekem egy ismerősöm aki magyarul tanul. angolul így írta : "I heard there is 3rd cathegory of numbers in Hungarian to names lines of bus and trams

" és " if it is normal numbers, they said me stupid things in university about 3rd cathegory"

Ezt érti valaki? utána meg küldött egy 164-es buszról képet, hogy azokra vonatozik.

Mióta mondta azóta ezen gondolkodok, aludni alig tudtam, mi az a 3. kategória?

2021. ápr. 19. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenesetre angol sem az anyanyelve.
2021. ápr. 19. 12:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet, arra gondol, hogy tőszámnév: négy, sorszámnév: negyedik, busz: négyes?
2021. ápr. 19. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Talan az uj buszokrol beszel?

[link]

2021. ápr. 19. 12:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Miert nem kerdezel ra, hogy mit ert ezalatt, mert angolul sem tud.
2021. ápr. 19. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy alap, betét és expressz járatokrol beszél?
2021. ápr. 19. 13:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem szereti az angol nyelvet, szerinte ronda nyelv, így csak félig meddig tanulta meg amennyi rajta maradt, amúgy korábban már írtam itt ki kérdést, lengyel a srác és oroszt,szerbet,ukránt,beloruszt tanult meg németet és most török meg magyar nyelvet tanul, de inkább magyart mert szereti a magyarokat.

Nem értem mit mond mert én meg angolul tanulok tőle, kinevethettek, de nekem annyi angol elég lenne. :D

2021. ápr. 19. 13:49
 7/8 anonim ***** válasza:

"kinevethettek, de nekem annyi angol elég lenne. :D"

Ameddig meg tudod magad értetni addig nincs gáz. Nem hiszem, hogy valaki leállna veled vitatkozni, hogy "nem így kell mondani, hanem úgy" max online

2021. ápr. 19. 14:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is, a nyelv csak egy eszköz, főleg a világnyelv.
2021. ápr. 19. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!