Fel lehet készülni másfél hónap alatt felsőfokú angol nyelvvizsgára?
3: na mesélj még...
Netflix után tanultál 4 hetet, és középfokúztál... egyedül, tanár nélkül...
Kicsit korai még az Esti mese. :-D
Sosem állítottam, hogy tanár nélkül:D
Most amúgy sem ez volt a lényeg, példának hoztam fel, hogy jól megy az angol, a kérdés másra ment ki. A kérdés az volt, hogy mit gondolnak az emberek, hogy egy jó nyelvérzékű embernek menne-e 2 hónap alatt felkészülni.
Attól függ, hogy abban a 2 hónapban mennyire intenzíven tanulsz. A helyedben egész nyáron elég intenzíven tanulnék és szeptemberben letenném. Nem a előző két nap tanulása számít.
Milyen nyelvvizsgára mész, hogy ilyen kevés időpont van, ha szabad kérdeznem?
Azért a felső angol annyira nem durva, főleg egy 90%+-os B2 után :D én anno 1 hónapot sem tanultam a C1re és simán meglett kb napi 2 óra tanulással, bár én középfokú után egy évvel raktam le azt kb.
A C1-nél a speciálisabb nyelvtani szerkezeteket érdemes ismerni, illetve plusz szókincsre is szükség lesz, valamivel elvontabb témák vannak már ezen a szinten. Én is kétnyelvű origot raktam le anno B2 és C1 szinten is angolból, és egyáltalán nem volt vészes. C1-nél a híreket érdemes még figyelni, BBC, CNN és egyéb csatornákat tévén/YouTubeon nézni, hogy az aktualitásokkal képben legyél.
Ha van időd felkészülni júniusig, akkor szerintem vágj bele nyugodtan :) de szerintem szeptemberben már tuti hogy sikerülni fog, ha esetleg júniusig nem tudnál kellő energiát ráfordítani
Utolsó: köszönöm a segítséget, te adtad az első hasznos és értelmes választ. Egyébként a B2 már több mint 1 éve történt, szóval azóta is fejlődtem rengeteget, nem friss B2-es nyelvvizsgával mennék.
Köszönöm a válaszod és a véleményed!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!