Van olyan iskola, ahol 1 év alatt levelező tagozaton szerezhetek okj-s vagy felsőfokú vizsgát?
Figyelt kérdés
4 műszakban dolgozom és szabadulni szeretnék innen. Elszeretnék végezni egy egy éves képzést, de a munkám miatt nem tudnék elmenni az órákra. Melyik iskolánál tudnék okj-s vagy felsőfokú képesítést szerezni levelező tagozaton 1 év alatt, bejárás nélkül? Előre is köszönöm a válaszokat!2010. aug. 21. 13:23
1/8 anonim válasza:
1 éves képzéssel nem nagyon jutnál előbbre sajnos. Ehhez minimum 3 év kell.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Az az igazság, hogy jövőre főiskolára szeretnék menni. Azért szeretnék elvégezni egy 1 éves sulit, mert az + 28 pont. És jövőre csak 1 tárgyból szeretnék újraérettségizni.
2010. aug. 21. 13:46
3/8 anonim válasza:
Jó, hát ez nem így működik, annyira ők se hülyék, az egy éves képzésért nem jár pluszpont. Inkább csinálj egy nyelvvizsgát, az se drágább, és érettségizz újra a két felvételi tárgyból. Habár ha a régi rendszerben végeztél, figyelj, hogy ott egy ötös 100%-or ért.. stb.
4/8 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok, 2007-ben végeztem. A Metropol újságban hírdette egy iskola, hogy 1 év, félévenként 40 e Ft. Az emeltszintű utazás ügyintézőre vagy a középfokú Marketing- és reklámügyintézőre gondoltam.
Rendőrnek készültem, abból az érettségim 5-ös lett (Belügyi rendészeti ismeretek) de nem hiszem, hogy az egy fősulin vagy egyetemen sokat számítana.
2010. aug. 21. 14:34
5/8 anonim válasza:
Azt nem írtad, milyen főiskolára szeretnél menni. Szóval az OKJ csak ugródeszkának kell?
6/8 anonim válasza:
1 év alatt??? max álmaidban. akkor mindenki arra járna... egy év alatt max ilyen vonatkerékpumpáló segédaszisztens tanfolyamot tudsz elvégezni. ha kell pont, inkább érettségizz újra a legjobb 1-2 tárgyadból. akkor tanulsz rá mikor épp időd van és vesztenivalód sincs, mert ha nem lesz jobb, akkor használod a régit.
7/8 anonim válasza:
Ha pluszpont miatt kel az okj akkor azt is vedd számításba, hogy nem mindet veszik figyelembe az egyetemi felvételiknél. Egy egy évek képzést biztosan nem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon sokat segítettetek! Egyébként a Felhőtologsató Főiskolára gondoltam :D
2010. aug. 23. 17:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!