Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanultál meg angolul?...

Hogyan tanultál meg angolul? Vagy bármi más nyelven?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék megtanulni, de már 1 hónapja angolokkal játszok (gta5) és írok folyamatosan angolul, de nem maradnak meg a szavak , egyébként google fordítóval csinálom, hogy ott a mobil előttem leírom oda magyarul lefordítja a google és azt leírom, de észrevettem, hogy nem tudnám az alap szavakat sem megérteni amit visszaírnak. Hang chetet is próbáltam , de ö-zés lett az egész.

Most bánatomba felhagytam vele. Filmeket akartam nézni, de nem megy mert feliratra figyelek, tekergetni kell meg pl. azt vettem észre, hogy angol mondatban néhány szó a mondat elején van a feliratba meg a közepén.

20+ vagyok , illene angolul tanulni.. az a baj, hogy rögvest akarom, pedig idő, és mindig feladom, 2 éve tanulnám, de leragadok. ( diszlexiás vagyok, ilyen gyépés és nekem suliba nem kellett érettségiznem angolból mert fel voltam mentve, de órákon figyeltem csak dolgozat nem volt, meg ugye érettségi).

Esetleg tipp? Vagy kezdjek más nyelvvel? Eszperantót gondoltam, de olyan furcsa, meg gondoltam finnt megtanulom, de.. na lényeg valami nyelvet kéne mert így nagyon depis vagyok, nyomaszt , hogy nem vagyok képes nyelveket tanulni. 9 évesen németet meg oroszt tanultam meg angolt első kettőt magántanárral, de jól összekevert meg nyugdíjas lett és ment ki vett nyaralót az Adrián.. 1 évig tanultam, most semmi nem megy abból se. Bár az jó rég volt.

2021. ápr. 12. 00:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá tenném, hogy számomra akik tudnak bármi idegen nyelvet azokat nagyon menő embereknek találom, szinte csodálom őket. Lentebbi kérdéseknél írták kommetbe, hogy pontozzák le a válaszokat, én nem fogom senkiét lepontozni egyébként.
2021. ápr. 12. 00:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ezek a tanulasi modszerek eleg jok, amiket eddig bevetettel.

En mindig is utaltam az angol nyelvet, sosem ragadt ram es sokszor csak magoltam a szavakat, de aztan el is felejtettem oket. Az angol orak egyszeruen semmit sem segitettek.

Aztan egyetemre mentem es kimentem egy evet tanulni kulfoldre, ahol ra voltam kenyszerulve az angolra ( az elejen a telefon a kezemben a google forditoval, ha epp nem jutott eszembe egy szo).

Azota imadom a nyelvet, alig egy ev alatt teljesen jol megtanultam, csak azzal, hogy napi szinten hasznaltam.

Azota letettem a felsofokut es szeptembertol kulfoldon kezdek egy uj egyetemet.

Van lehetoseged beszelgetni angolul valakivel? Szerintem az a legjobb modszer! Vagy akar ha van olyan tema, ami erdekel, akkor podcast hallgatas de a filmnezes is jo ( esetleg probalkozz olyan filmmel, amit mar lattal magyarul, igy erted mi tortenik es azt is tudod h kb mit mondanak es tudsz teljesen a myelvre koncentralni)

2021. ápr. 12. 00:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Örményekkel beszélnék ha tudnék, hallgatom ahogy nyomatják az angolt discordon. Semmit nem értek, csak így pár szót, meg mire lefordítom már nem tudom követni. Karabahi konfliktus az érdekel és hallgattam ma is 1 órát. Csak mindig kérdeznek tőlem olyat, hogy értem -e.. ha azt mondom nem akkor oroszul vagy örményül folytatják, (az örmény nyelv az totál törökre ( anno török zenéket hallgattam hasonlít) ) akkor 10 percig elmegyek bejön mondjuk egy kurd vagy német akkor meg angolul folytatják.
2021. ápr. 12. 00:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Van egy magyar haverom aki szokott angolul beszélni velem... nekem.. ő vele negyed évente szoktam 40 percet kb.
2021. ápr. 12. 00:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Elmentem nyelvtanárhoz. Négy nyelvvel bejött, szóval szerintem nem olyan óriási ostobaság.
2021. ápr. 12. 07:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Én is voltam, kettő remek nyelvtanárnál meg nyelviskolába is.
2021. ápr. 12. 08:03
 7/10 anonim válasza:
Hát írtad, hogy diszlexiás vagy, ez nem tudom miben merül ki nálad(nekem nincs), de nekem ami legjobban bevált az az olvasás (pl. Egy ropi naplója (diary of a wimpy kid), zene hallgatás, filmek angolul, angol felirattal. Ha nincs még akkor szókincsed, hogy megértsd a filmeket akkor nézd a kedvenc mesédet vagy ilyesmit ami könnyebb (nem bántás vagy ilyesmi, komolyan gondoltam :)) (én például nagyom szeretem a spongyabob-ot, family guy-t (bár utóbbi kicsit nehezebb ha még kezdőbb szinten vagy). De kezdetben az is elég ha csak nézed, nem baj ha konkrétan nem érted. Szavak fordítását pedig telefonnal csináld ne szótárral, mert az viszonylag sok idő (nekem az :p). Ha simán nem maradnak meg a lefordított szavak (jegyzeteld le őket telefonba) akkor írd mellé az igei változatás...stb, esetleg írhatsz rá példát is (ezért jó a zene hallgatás, mert akkor eszedbe fog jutni). Remélem tudtam segíteni :)
2021. ápr. 13. 14:24
 8/10 anonim válasza:
Ohh azt kihagytam, hogy a nyelvtani szerkezetekhez vannak nagy jó könyvek (pl. ponts vagy points( bocsi most nem jut eszembe :/) zöld színe van). Szóval csak kutakodj a témában és foglalkozz vele, menni fog. :)
2021. ápr. 13. 14:28
 9/10 anonim válasza:

Lehet jobban összekéne szednem magam :'D

Zene hallgatás meg a filmek a kiejtés szempontjából nagyon sokat segíteni. És a legfontosabb, hogy NE félj használni a nyelvet, ha valamit elrontasz akkor majd kijavítják és ezt ne vedd bántásnak (angoloktól) (magyarokról inkább nem nyilatkozok :D). Mondtad, hogy szoktál játszani, ne félj beszélni amiatt mert lehet rossz kiejtésed van. Amíg megértik addig nincsen gond és amúgy is belefogsz rázódni, még lehet, hogy segítenek is benne :) (7es,8as voltam)

2021. ápr. 13. 14:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem félek én beszélni, most is örményekkel dumáltam vagyis szerintem rajtam röhögtek, de én élvezem az egészet, olyan jó dolog ez a discord.
2021. ápr. 13. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!