JLPT N3-as nyelvizsga idén nyáron kevesebb, mint 3 hónap alatt lehetséges?
Ha tényleg kint vagy Japánban, akkor 1. tudhatnád, hogy a japánok is mind éjszakába nyúlóan tanulnak, ezért az neked is mehetne, ha elszánt lennél
2. megkérdeznéd pl a japán barátaidtól hogy gyakoroljanak veled
Szerinted hogyan lehet egy nyelvvizsgára felkészülni, ha nem vagy hajlandó tanulni vagy energiát befektetni rá?
Plusz az nem motiváció, hogy befizetted már a vizsgadíjat, ezért hogy ne legyen ablakon kidobott pénz, muszáj leszel készülni és megcsinálni?
Hát szerintem simán meg lehet csinálni, az N3 szint sem olyan vészesen nehéz, és ha tudsz kommunikálni, akkor biztos vagyok benne, hogy a legtöbb N3 nyelvtan megy. A hallgatásra sem kell különösebben fókuszálnod, a kulcs , hogy arra figyelj, amiben hiányosságot szenvedsz. Amire rá kell menned az a szókincs, ugyanis rengeteg új jukugo-t tartalmaz, valamint muszáj lenne elkezdeni, hosszabb és összefüggő szövegeket is olvasnod, hogy helyt álljon a szövegértésed. Ha nagyon nem megy a magolós szótagolás, akkor nézhetsz sorozatokat, és ottani mondatokból csinálhatsz flash cardokat.
Amit ajánlok N3 szintre az a Hana Yori Dango, rengeteg N3 szókincs van benne, egyszerű mondatokkal, jó karakterekkel, ezért könnyen megjegyezhető.
Amikor én tanultam, nem vizsgára, de én tavaly kezdtem komolyabban a japánt, és szeretném nyáron az N1-es vizsgát, szóval,
- Nihongo Sou Matome N3 - Dokkai és Bunpou
- Shin Kanzen Master N3 - Bunpou
- Szerzel valami jó kis light novelt olvasásra (buszon, vonaton)
- Kiegészítésképpen, hogy hamarabb beivódjanak a tanultak, pedig nézel japán felirattal japán sorozatot, szerintem a Hana Yori Dango tényleg nagyon jó erre, de ott van még a Coffe&Vanilla, N3-nál most még érd be ilyenekkel :D
Szerintem a fent említett két könyv egy-egy fejezet 1 óránál nem vesz többet igénybe, a Sou Matome biztosan befejezhető 1 hónap alatt, azzal kezdd, mert egyszerűbb
- A maradék idődben pedig 'játszva tanulj'
Motivációt meg nem is értem, hát ott vagy Japánban, akkor minek mentél ki? o.o Én megőrülnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!