Hány jelnyelven tud jeleni egy siket?
Altalaban egyen.
Elkepzelheto tobb nyelven, de meg nem hallottam ilyet, se magyaresem kulfoldi jelnyelvuekrol.
Egyre többen kezdik ismerni és használni a nemzetközi jelnyelvet és/vagy az amerikai jelnyelvet. Már világszinten is.
Mivel nincs siket iskolákban idegen jelnyelv okatatás, így vagy kétnyelvű siket iskolákban tanulók (pl. Kolozsváron), vagy azok tanulnak meg idegen jelnyelvet, akik mondjuk külföldre költöznek. Én pl. Osztrák jelnyelvet is tudom a magyaron kívül, mert Ausztriában élek.
Viszont: egy siketnek egy idegen jelnyelvet sokkal könnyebb megtanulnia, mint egy hallónak egy hangzó idegen nyelvet. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Illetve lenne itt mégegy dolog ami érdekelne. Úgy hallottam, hogy két jelölő úgy is megérti egymást, hogy más jelnyelvet használnak.Tehát pl egy magyar megért egy amerikait, úgy hogy alapvetően nem ismerik a másik nyelvet. Ez igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!