Online otthoni nyelvvizsgán van lehetőség puskázni?
13: Nem mindenkinek van szüksége nyelvvizsgára és valakinek csak nyűg az egész, ahogy nekem is csak nyűg megcsinálni ... túl "hétköznapi", amit sose fogok használni, már csak a munkámból sem... Na meg ... Röhej, de általában bárhová megyünk el nyaralni.. Ausztria, Horvátország, Olaszország ... egyszerűen a szállásadók nem tudnak angolul ... (apartmanba megyünk mindig), mutogatva megértés van, ahogy a vendéglátó helyeken se igazán tudnak .. van étlap angolul azt megértik és ennyi, de ott is csak rámutatsz... tehát semmilyen hétköznapi angol tudásra nincs szükség... :D Persze, jó ha tudsz.. ha kiköltözöl angliába és ott akarsz lakni, de itthon? Például egy óvodapedagógusnak? Egy tanítónéninek? Egy bölcsisnek? Egy ápolónak aki idősekotthonába dolgozik .. lehetne még sorolni. :).
Na meg a diplomához is.. Ha már arról van szó, hogy a szakmához kell, akkor szakmai nyelvvizsga legyen.. ha infos akkor infos, ha gépész akkor gépész... de neem, azt nem fogadják el.... Most hiába van a gépészmérnöknek egy B2es angol nyelvvizsgája, ha kap egy műszaki rajzot ami olyan szavakat tartalmaz, ami még a google fordítba sincs benne, hanem elő kell kotorni egy 40 éves szakkönyvet, hogy megtaláld a választ....
Azt se értem minek nyelvvizsga, ha egyszer van angol érettségi? Ja, hogy a nyelvvizsga nehezebb, mint az érettségi? Akkor minek érettségi, ha megvan a nyelvvizsgád? ;)
Az egész nyelvvizsga csak az, hogy pénz, pénz, pénz...és nem a nyelvvizsga díj, hanem a rengeteg tanfolyam és miegyéb, hogy odáig eljuss ...
Nekem az is problémám volt, hogy sok mindent még magyarul se tudtam hírtelen, hogy mit mondjak, mit írjak....
#15 Hát igen.. lehuzás az egész és mivel 2. ra sikerült így pénzte se kapsz vissza ...
A levélírásnál nem a tartalom a lényeg, ahogy mondják például, ahogy a beszédnél sem. Totál mindegy, hogy mit írsz, mit rizsálsz .. Azt figyelik, hogy a javítókulcsban szereplő kifejezések, szavak benne vannak-e a LEVELEDBEN, illetve a SZÓBELIDBEN. Ha nincs benne buktál, teljesen mindegy, mennyire vagy profi ... És szerintem ez a legázzabb.... Erre, hogy lehet tanulni??? Honnan a francból tudd, hogy neki az a kifejezés kell majd? Sehonnan... Be kell magolni mindent sok-sok könyvből és jegyzetből, amiket amúgy soha a büdös életbe nem fogsz használni.. Na ez a nyelvvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!