Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Online otthoni nyelvvizsgán...

Online otthoni nyelvvizsgán van lehetőség puskázni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 14. 22:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azta, köszönöm ezt a sok választ, remélem valahogy sikerül ezek alapján megoldanom.
2021. márc. 15. 19:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Amúgy se értem, hogy látná a folyamatokat a háttérben ... még mérnökinformatikusként se ... Ha ott lenne a tálcán az ikon érthető, hogy látja, de amúgy meg? :D Kijelzi a vizsgabizottsági tagnak aki figyeli a dolgokat az összes processzt? :DD Elég durva biztonsági rés lenne az opsysbe ..
2021. márc. 15. 20:03
 13/17 anonim válasza:
56%
Szerintem meg az a legegyszerűbb, ha csak akkor mész nyelvvizsgára, amikor már tanultál annyit hogy megcsináld csalás nélkül. És akkor nem kell ilyeneken izgulnod😉
2021. márc. 15. 20:49
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

13: Nem mindenkinek van szüksége nyelvvizsgára és valakinek csak nyűg az egész, ahogy nekem is csak nyűg megcsinálni ... túl "hétköznapi", amit sose fogok használni, már csak a munkámból sem... Na meg ... Röhej, de általában bárhová megyünk el nyaralni.. Ausztria, Horvátország, Olaszország ... egyszerűen a szállásadók nem tudnak angolul ... (apartmanba megyünk mindig), mutogatva megértés van, ahogy a vendéglátó helyeken se igazán tudnak .. van étlap angolul azt megértik és ennyi, de ott is csak rámutatsz... tehát semmilyen hétköznapi angol tudásra nincs szükség... :D Persze, jó ha tudsz.. ha kiköltözöl angliába és ott akarsz lakni, de itthon? Például egy óvodapedagógusnak? Egy tanítónéninek? Egy bölcsisnek? Egy ápolónak aki idősekotthonába dolgozik .. lehetne még sorolni. :).

Na meg a diplomához is.. Ha már arról van szó, hogy a szakmához kell, akkor szakmai nyelvvizsga legyen.. ha infos akkor infos, ha gépész akkor gépész... de neem, azt nem fogadják el.... Most hiába van a gépészmérnöknek egy B2es angol nyelvvizsgája, ha kap egy műszaki rajzot ami olyan szavakat tartalmaz, ami még a google fordítba sincs benne, hanem elő kell kotorni egy 40 éves szakkönyvet, hogy megtaláld a választ....

Azt se értem minek nyelvvizsga, ha egyszer van angol érettségi? Ja, hogy a nyelvvizsga nehezebb, mint az érettségi? Akkor minek érettségi, ha megvan a nyelvvizsgád? ;)

Az egész nyelvvizsga csak az, hogy pénz, pénz, pénz...és nem a nyelvvizsga díj, hanem a rengeteg tanfolyam és miegyéb, hogy odáig eljuss ...

Nekem az is problémám volt, hogy sok mindent még magyarul se tudtam hírtelen, hogy mit mondjak, mit írjak....

2021. márc. 15. 21:07
 15/17 anonim ***** válasza:
43%
#14: Tökéletesen egyetértek veled. Jobban össze se lehetne foglalni. Én villamosmérnök lettem most januárban. Tavaly nyelvvizsgáztam, ami csak 2. alkalommal lett meg. Az első azért ment el, mert olyan dolgokról kellett beszélni, amiről semmit nem tudtam mondani, még magyarul sem. (Írásbeli első fele 91%, levélírás 74%, hallásértés 87%, beszéd 33% lett.) De ez a levélírásnál is problémát okozott, mert a 3 közül az egyikre nem tudtam mit írni, a 45 percből 25 perc arra ment el és így is csak a kívánt terjedelem felét sikerült összehoznom. Másodszor jó beszédtémákat kaptam, meg is lett, 70 valahány százalékkal. Katasztrófa az egész rendszer.
2021. márc. 15. 22:43
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

#15 Hát igen.. lehuzás az egész és mivel 2. ra sikerült így pénzte se kapsz vissza ...

A levélírásnál nem a tartalom a lényeg, ahogy mondják például, ahogy a beszédnél sem. Totál mindegy, hogy mit írsz, mit rizsálsz .. Azt figyelik, hogy a javítókulcsban szereplő kifejezések, szavak benne vannak-e a LEVELEDBEN, illetve a SZÓBELIDBEN. Ha nincs benne buktál, teljesen mindegy, mennyire vagy profi ... És szerintem ez a legázzabb.... Erre, hogy lehet tanulni??? Honnan a francból tudd, hogy neki az a kifejezés kell majd? Sehonnan... Be kell magolni mindent sok-sok könyvből és jegyzetből, amiket amúgy soha a büdös életbe nem fogsz használni.. Na ez a nyelvvizsga.

2021. márc. 16. 01:08
 17/17 anonim ***** válasza:
74%
Amúgy már ott elbukott a nyelvvizsga dolog, hogy több százezer ember nem volt ..., lediplomáztak és nem csinálták meg vagy nem tudták megcsinálni vagy nem is akarták.. persze a kormány most odaadta nekik - de ha belegondolsz ez rengeteg ember ... Ha csak néhány ezer lenne azt lehetne mondani, hogy oké.. bénák ... de ha már százezres nagyságról beszélünk azért az nagyon durva létszám....
2021. márc. 16. 03:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!