A belorusz nyelvet könnyű megtanulni?
Figyelt kérdés
Augusztus végén munka céljából (a főnököt nem érdekli a vírus!) ki kell mennem Belaruszba. Úgy tudom, angolul nem nagyon beszélnek, oroszból pedig a feleségem jobban tud, én nem.
Maga a belorusz nyelv mennyire könnyű? Meglehet tanulni pár hónap alatt?
28/f
2021. márc. 3. 20:00
1/2 anonim válasza:
Úgy tudom gyakorlatilag az orosz használják, keverve néhány, csak Fehéroroszországban használt szóval.
Az oroszt kéne megtanulnod jól addigra.
Idézet a wikipédiából:
"A lakosság túlnyomó többsége (9/10-e) anyanyelvi szinten beszéli az oroszt, amelyet 1995-ben második hivatalos nyelvvé nyilvánítottak. A belarusz nyelvet egyedüli nyelvként már csak falun használják. Elszórtan beszélik még a lengyelt és az ukránt."
2/2 anonim válasza:
semmilyen nyelvet se lehet megtanulni pár hónap alatt. a "jó napot", "a nevem xy", "hogy vagy?" típusú mondatokon kívül nem tudsz sokkal többet megtanulni, tehát használható nyelvtudást nem tudnál szerezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!