A holland nyelvet mennyire nehéz megtanulni ha valaki nagyon jól tud már angolul?
Tanulni nem tanultam a hollandot, de van holland ismerősöm és jól tudok angolul. Vannak átfedések, a holland ismerőseim jól is tudnak angolul, de a holland több nyelvet vegyít (német, francia, angol), illetve biztosan van csakholland-része is a nyelvüknek, ami nem idegen nyelvből van átvéve, hanem a sajátjuk, de mindezek ellenére nem gondolom, hogy nezehebb lenne akármelyik átlagos nehézségű nyelvnél.
Vannak már apró foszlányok amiket értek úgy, hogy soha nem is kérdeztem, csak hallgattam mikor hollandul beszéltek, illetve nem is próbáltam tanulni.
Nekem a minimális némettudás többet segített az elején, mint a jó angoltudás, de természetesen mivel mind germán nyelvek, valamilyen szinten segít az egyik nyelv ismerete a másik megtanulásában. :)
Mióta pedig kicsit "magasabb" szinten vagyok, egyre több olyan szóval találkozom, ami hasonló az angolban is. De hogy mennyire nehéz... az relatív. Az elején furcsa inkább, viszont szerintem könnyen bele lehet jönni.
#9, Te erted mirol van szo.
Meg a 7 nyelven beszelo csogabogar sem tudja mirol van szo.
En eloszor nemetet, utana angolt tanultam. Eszre sem vettem a par hasonlo szavakat, mert nem hasonlosagot keresunk, nem oda-visszaforditgatunk, tobb nyelvtudasnal 3-4 forditgatas is, hanem rafekszunk az epp tanult nyelvre, a tobbit mind kizarva. Igy jutott am el C2 szintre mindket nyelven.
A fenti hozzaszolok alapjan, nem is csoda, hogy Magyarorszag ott all az ideges nyelvek tudasaban, illetve makogasaban Es oktstadaban, ahol most epp all. Sehol.
A hulye #4 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!