Hogyan készüljek fel önállóan egy német B2-es, azaz középfokú nyelvvizsgára?
Szia! Ennek az oldalnak az alján ingyenesen letölthetsz mintafeladatokat gyakorlásképp, szerintem nagyon hasznos. Az idegen szavaknak pedig nézz utánna, azzal is bővül a szókincsed.
Van benne olvasás, hallás, írás és szóbeli feladat is. Az olvasát hallást simán le tudod magadnak ellenőrizni, az írásokat add a tanárodnak, biztos tud rá szánni 5 percet hogy átellenőrizze. A szóbelire pedig azt ajánlom keress egy tanulótársat akivel tudtok beszélgetni a témákról. Valamint olvasd el az ECL oldalán a követelményeket, szóbeli témaköröket stb. Azt ajánlom, hogy ne dolgozd ki, viszont gyűjts hozzájuk vázlatpontokat, hogy élesben mindenképp tudj róluk beszélni.
Keress olyan oldalakat, ahol tudsz külföldiekkel kommunikálni, pl. interpals.
De néha a Goethe Institut is szervez online beszélgetéseket, facen keress rá (goethe-institut Ungarn)
Szia, már leírtam máshova is: easy german: van vagy 150 podcast. Az első 3-hoz van szöveg is, angolra fordított szójegyzettel, fel lehet iratkozni, és akkor elérhető a többinél is. Asszem hetente olyan 1 kávé ára. Én nem iratkoztam fel, mert nekem így is tök jó, de ez nagy segítség lehet. Easy German youtubon vagy 400 videó különféle témákban: ezek 2 évre való anyagok, vagy többre, és folyamatosan jönnek az új dolgok. Nagyon humurosak, az embernek jobb lesz a kedve is. Italki: vmi fantasztikusak a németek, ingyen kijavítják neked a fogalmazásaidat! Tanulj mondatokat, az anki programot tudom ajánlani, ahova el tudod menteni, a kifejezéseket, később átnézni.
Még hára van a beszéd: egyrészt van az autológia, amikor saját magaddal beszélgetsz, másrészt ez tudom nem mindig jó annyira. A legjobb lenne találni egy nyelvcserepartnert, vagy nyelvtanár. Ez a legnehezebb része úgy gondolom. + filmézés, rengeteg rengeteg olvasás olyan témában, ami számodra örömet okoz. Én pl. Most regényeket szeretek olvasni. Vadászni, vadászni a kifejezésekre, mondatokra!
Nyelvtanhoz pedig sztem tökéletes Maklári Tamástól a Lazán németül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!