Akik halmozzák a nyelvvizsgákat, azoknak mi a tanulási módszerük?
Amit itt olvasol, érdemes elosztani kettővel, de lehet, hogy még többel is. Ezen az oldalon mindenki három-négy nyelvet beszél felsőfokon, minden ujjára jut diploma és milliókat keres heti 2-3 óra munkával.
Egyébként ha nyelvvizsgára hajtasz, akkor nagyon egyszerű a módszer: be kell gyakorolni a típusfeladatokat és meglesz.
Jó iskolák, önszorgalom. Konstans heti 4-5 óra foglalkozás nélkül senkinek nem lesz felsőfoka. Erre pedig nem sokakban van meg az elszántság.
Duolingo és egy szótárfüzt már elegendő egy alapvető nyelvismerethez. Azután jöhet valami nyelvkönyv, mellé Anki és online szövegek olvasása, hallgatása. Sok médialejátszó meg tud jeleníteni 2 feliratot is egyszerre, ez is egy jó lehetőség.
Nem kell extrém hatékonynak, precíznek lenni. A kiégést kell elkerülni.
Blog a nyelvtanulásról, ahol sikeres nyelvtanulók írnak módszereikről:
Nekem angolbol és németből van. Az osztrák határ mellett nőttem fel, nagyon kicsi koromtól kezdve tanulom a németet, folyton különórákra jártam, minden nap 5-ször hallottam legalább mennyire fontos megtanulni németül, majd rájöttem én is, amikor az egyetemi felvételire készültem, ezért még inkább hajtottam, hogy meglegyen a plusz pont. Az angolt kilencedikben kezdtem el tanulni, az első pillanattól jártam a gimi mellett heti 2x1,5 óra nyelviskolába, nagyon kemény volt, de meglett. Én pszichológia szakon vagyok, kellett a magas pontszám ezért angol emelt (+ irodalom ) (+diákolimpia 10 pont )+ nemet nyelvvizsgák kellettek, hogy felvegyenek. Én úgy döntöttem, inkább a nyelvekre fekszem rá és nem a toribol csinálok emeltet, szerintem amúgy jól döntöttem mert most németül is tusok kutakodni nem csak angolul. Szóval nekem így sikerült a két nyelv. Egyébként most az olasznak szeretnek nekiállni, szóval teljesen leírtad a helyzetemet 😅
Amúgy gimi mellett abszolút nem volt 20 -30 órám nyelveket tanulni, de ha kellett felkeltem hajnali négykor, hogy tanuljak és kb mindig felkészült voltam, megtanultam a szavakat. Szuperképességem nincs, motivált voltam, hogy bejussak egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!