Letehetem a nyelvvizsgát?
Ezt nem tudom, honnan vetted, de érettségihez nem kötelező semmilyen nyelvvizsga.
Annyit variáltak vele, hogy pontosan nem tudtam hogy is van épp, de egyelőre ezt a honlapot találtam róla:
Ha az angol érettségit emelten teszed le, és sikeres lesz, akkor az a papír egyenértékű lesz itthon egy középfokú nyelvvizsgával. Amúgy ennek a szintje valamivel nehezebb mint a B2 de könnyebb, mint a C1.
Ha külön szeretnél nyelvvizsgát letenni, akkor sem kell érettségi. Kiválasztod a szimpatikus nyelvvizsgaközpontot, jelentkezel, befizeted a díjat, elmész vizsgázni. Az árak eléggé változóak, amennyire én láttam a közép és felsőfokú nyelvvizsgák olyan 28-35ezer körül vannak általában.
Érdemes kiválasztani a nyelvvizsgát és célzottan majd arra felkészülni. Ami különbözni szokott a nyelvvizsgákban az általában a típusfeladatok (pl többségében feleletválasztós-e, vagy magadnak kell beírni, inkább nyelvhasználatra vagy inkább nyelvtanra fókuszál-e). Ez a szóbeliknél is változik. Van ahol szituációs feladat van, van ahol érvelni kell. Illetve vannak egy és kétnyelvű vizsgák. A kétnyelvű vizsgákon van fordítási feladat is.
Ha megvan hogy középre vagy felsőre akarsz menni, akkor tölts le néhány mintavizsgát a honlapokról és oldd meg őket, így kiderül hogy melyik megy neked jobban, melyiket érzed könnyebbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!