Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi realitása van a YouTube...

Mennyi realitása van a YouTube-on fellelhető "megtanultam X nyelvet 1 hét alatt" típusú videóknak?

Figyelt kérdés

2021. febr. 16. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semennyi.
2021. febr. 16. 09:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél a pont, de számoljunk utána.

De számoljunk utána:

Pörgetett intenzív nyelvtanulásnál a szó mennyiség, amit normálisan meg lehet tanulni egy nap alatt, olyan napi 150 körül állt meg ismerősi körben, én 90-ig jutottam, vegyünk 100at maxnak akkor önkényesen. (igaz kínai nyelv, szóval jön hozzá a karakter, de az nem olyan nehéz, mint előre tűnik)

Szóval napi 100 szó, az egy hét alatt 700. Egy kifőzdében már tudsz ételt rendelni, és el tudsz csípni pár kifejezést, de ennyi.

Ha csúcs szuper vagy, és 150, az 1050, ugyan az. Ha azt vesszük, hogy néhány európai nyelv között nincs nagy átjárás, és meg tud tanulni napi 200at, az 1400. Még az se tud beszélni, de már használhatóbb.

JA és a nyelvtan nincs még sehol, csak a szókincs.

2021. febr. 16. 09:30
 3/5 anonim ***** válasza:

az ilyen címek általában clickbaitek és rögtön elmagyarázzák a videó elején hogy természetesen nem tanultak meg egy nyelvet ennyi idő alatt, csak kitaláltak egy tök jó kis módszert amivel valamilyen szinten el tudnak kommunikálni.

Ha ezeket megnézed mindnek ez a lényeg, hogy ha hibás nyelvtannal és kicsi szókinccsel is (de az a szókincs a elgfontosabb szavakat tartalmazza) alap dolgokról már tudnak beszélgetni. Ezek általában mondjuk olyan emberek is, akiknek nincsen baj a beszélőkéjével és magabiztosan szólalnak meg akkor is, ha tudják hogy hibásan mondanak dolgokat. A legtöbbünknek ezt eléggé nehéz leküzdeni, ezért szenvedünk sokan az idegen nyelvi kommunikációval.

Amúgy érdemes szerintem az ilyeneket megnézni, én találtam bennük tök jó kis praktikákat, amiket bele lehet építeni a nyelvtanulásba.

2021. febr. 16. 09:34
 4/5 anonim ***** válasza:
clickbait
2021. febr. 16. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:
kattintásvadász, lényegében majdnem, hogy lehetetlen.
2021. márc. 6. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!