Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 58%-os komplex nyelvvizsgara...

58%-os komplex nyelvvizsgara erdemes a felulvizsgalat?

Figyelt kérdés
2%kene a sikeres nyelvvizsgamhoz, eleg fontos lenne mert kulonben nem erettsegizhetek le.. 2 % az kb hany pont? BME-n tettem le egyebkent B2 szinten. Mar jelentkeztem a kovetkezo szobelire is (az nem sikerult), viszont beadtam a kervenyt is viszont valoszinuleg nem jon meg addigra az eredmeny mire a vizsga lenne. Ha elhalasztom a vizsgat utana le lehet mondani?

2021. febr. 15. 23:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Koszonom a csodas elet tanacsot nagyon szuksegem volt mar ra:))

1 es fel pontot jelentene

2021. febr. 16. 20:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Azok alapján amiket eddig hallottam ismerősöktől illetve angoltanároktól azt tudom mondani, hogy akkor érheti meg, ha a szövegalkotási részben érzed igazságtalannak a javítást. (Tehát a leveleknél, cover letternél etc)

Azok alapján amit írtál viszont nem teljesen értem a kérdést. Most akkor csak a szóbeli része az ami nem sikerült? Ha meg már benyújtottad a felülvizsgálati kérelmet akkor miért kérdezed hogy megéri-e? Gondolom hogy arra hamarabb kapsz választ mintha bejelentkeznél egy teljesen új vizsgára és annak várnád meg a bírálatát illetve a bizonyítvány kiállítását. De így látatlanban nyilván senki nem tudja hogy mikor lesz a következő vizsga és hogy milyen gyors egy felülvizsgálati eljárás, tehát ezzel kapcsolatban az illetékes nyelvvizsga központot kéne keresd.

"Ha elhalasztom a vizsgát utána le lehet mondani?" Most akkor elhalasztani akarod, hátha közben megjön a felülvizsgálat eredménye, vagy lemondani? Az elhalasztás nem tudom hogy hogy megy, gondolom attól függ hogy melyik nyelvvizsga központba van időpontod. Ha viszont teljesen lemondod akkor biztos vagyok benne hogy nem kapod vissza a pénzed. Viszont az ilyen jellegű kérdéseidre megintcsak az adott intézmény tudna megfelelő választ adni.

2021. febr. 16. 20:51
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Mindig lepontoznak így érthetően igen van értelme.
2021. febr. 17. 13:01
 14/20 anonim ***** válasza:
67%
Világ életedben 5 voltál magyarból. De nem is lehet érteni a kérdésedet. “elég fontos lenne mert különben nem érettségizhetek le”. Az ne haragudj mifelénk úgy jön le, hogy te azt hiszed, hogy alapkövetelmény a nyelvvizsga az érettségihez... Kenheted a falra az 5-ös magyarodat, ha egy értelmes, érthető szöveget nem vagy képes megfogalmazni
2021. febr. 19. 04:05
 15/20 A kérdező kommentje:
XDDDD
2021. febr. 19. 10:35
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Jó, ez az 5-ös voltam valamiből is olyan, hogy iskola és tanárfüggő. Egy utolsó szakmunkásba bárki 5-ös, de egy elit gimiben humán szakon meg marhára nem. Ez ilyen kisgyerek érvelés. Azért van igazam, mert 5-ös voltam valamiből. Nevetséges.
2021. febr. 19. 11:57
 17/20 A kérdező kommentje:
Hat nem egy budaiba jarok azt elhiheted:) addig szepen es jol ki lehet osztani az embert amig nem ismeritek
2021. febr. 19. 16:23
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Hadd ne essünk hanyatt egy kiskölöktől amikor mi már mindenen túl vagyunk amiről neked még sejtésed sincs.
2021. febr. 19. 16:30
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem remlik hogy olyan kerdest tettem volna fel amire ez a valasz de koszi a hozzaszolast mindenki<3:)
2021. febr. 19. 20:23
 20/20 webnyelv ***** válasza:
27%

Nem tudom, aktuális-e még a kérdés. Ha megteheted, nyilván érdemes lehet mindent megpróbálni.

Akik a kérdező magyarját kifogásolják, valószínű nem hallottak a stilisztikáról és a nyelvi szintekről. Egy internetes fórumon nyilván másképp fejezi ki magát az ember, mint egy érettségin, és előfordul, hogy nem fogalmaz pontosan. De még érettségin is előfordulhat, hogy nem fogalmaz pontosan, különben csak 100%-os érettségivel lehetne átmenni. Egyetlen kérdés alapján megítélni valakit, eléggé merész. Ha egy emelt matek érettségin valakinek egy hibája van, mert nem adott hozzá egyet, ahol kellett volna, akkor egyből elmondjuk, hogy még összeadni se tud?

2021. febr. 19. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!