Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ECL vagy origo nyelvvizsga?

ECL vagy origo nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Melyik a könnyebb?
2021. febr. 15. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez eléggé szubjektív. Az Origo-n van közvetítés (fordítás) és magyarul kell válaszolni a kérdésekre, a magnót 3x lehet meghallgatni. Az ECL-en nincs fordítás és idegennyelven kell válaszolni, a magnót 2x lehet hallgatni.

Személy szerint én az Origo próbafeladatsorokkal vért izzadtam, mert egyszerűen nem tudok fordítani. Könnyebbség lehet, hogy 3x hallgathatod, de a fordításra több energia elmegy.

De ismerek sok - inkább humán beállítottságú - embert, akinek pedig az Origo könnyebb, mert a szóbelire magolással hatékonyan fel lehet készülni.

2021. febr. 15. 19:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Mindkettőt csináltam, 2 különböző nyelvből. Az origónál sokan írják mumusnak a fordításos feladatot. Őszintén szólva ezzel egyet is tudok érteni, mivel valóban nem tiszta, hogy pontosan mit is várnak el. Viszont YouTube-on vannak erre felkészítő videók, ott elég világosan elmagyarázzák, hogy mire figyelj oda. Annak ellenére, hogy soha ilyen fordításos feladatot nem gyakoroltam, elég jól sikerült, 1-2 pontot vontak csak le. Kétnyelvű a vizsga, ez szerintem eléggé ízlés kérdése, hogy tetszik-e vagy sem, valaki szerint azért jó, mert biztosan nem lehet félreérteni a kérdést, nekem viszont nem életszerű, még talán adott szituációban nehezebb is, mert pl a hallott szövegértésnél, ha nem jut eszedbe hirtelen adott szónak a pontos magyar jelentése, hiába tudnád idegen nyelven beírni a választ, mert amúgy ismered a szót, nem jár érte pont. Ugyanakkor szóbelin a vizsgáztatókkal beszélgetsz, ami jóval könnyebb, mint más vizsgázóval (ami ECL-en van). Ha kifogsz valakit, aki jóval gyengébb képességű, vagy éppen ellenkezőleg, sokkal jobban tudja a nyelvet, mint te, akkor abból bizony lehetnek kellemetlenségek felelet közben - ez Origónál ugye nincs.

Én azt mondanám, hogy számomra az ECL a szimpatikusabb, kivéve a szóbeli részét, hogy melyik könnyebb, azt viszont nem tudnám megmondani, mikor én voltam ECL-en, nem lehetett szótárt használni még levélnél sem, most már íráskészségnél igen, míg pl Origónál a teljes írásbelinél használhatod még szövegértésnél is. Talán, ha ráérzel erre a fordításos feladatra, akkor azt mondanám, hogy az Origó egyszerűbb.

Nem tartom magam humán beállítottságúnak (amúgy sem nagyon hiszek abban, hogy csak ez a 2 véglet van, hogy humán és reál), de fogorvosként dolgozom, mindenki döntse el, hogy az lehetek-e vagy sem.

2021. febr. 15. 20:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazabol nem tudom mert 2x probaltam mar origot nem sikerult angolbol. Akkor gondolkodtam, hogy ecl, de megis origot valasztottam neked rideg volt a magnohallgatas meg borzaszto.. most olaszbol mennek es dilemmazok, de az ecl most valamiert a szivemhez kozelebb all..

Koszonom a valaszokat ment a zold! :)

2021. febr. 15. 21:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha az origó nem jött be, akkor próbáld meg az ECL-t. Mint írtam, inkább ízlés kérdése, habár szerintem az ECL nehezebb vmivel, de benne van a pakliban, hogy azért nem sikerül az Origó, mert egyszerűen ez a fajta számonkérési módszer nem jön be nálad. Azért van ennyiféle nyelvvizsga, hogy lehessen válogatni, kinek ez, kinek az tetszik :) kettes válaszoló voltam.
2021. febr. 16. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!