Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet / érdemes honosítatni...

Lehet / érdemes honosítatni az IELTS-et, ha csak 6.5-ösre sikerült, és már van egy 12 éves B2-es nyelvvizsgám?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem a papír számít, hanem a tényleges tudás, de talán egy CV-ben is jobban mutat, mint egy no name nyelvvizsga...

A kérdés leginkább az, hogy a NYAK engedi-e.

2021. febr. 3. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha semmi célod vele (pl. felsőoktatásban plusz pont), akkor csak az önéletrajz miatt full felesleges akkreditáltatni, mivel a CV-nek nem követelménye a magyar állam által elismert nyelvvizsga. Simán beleírod, hogy IELTS 6.5 és kész.
2021. febr. 3. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:
CV-ben biztosan jobban mutat, bár ha az a B2 meg C volt, akkor szerintem az is kell, a fordítási készség miatt.
2021. febr. 3. 22:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

2. válaszolónak: nem minden állami nyelvvizsgánál van fordítás, szóval ez önmagában mindegy.

2021. febr. 13. 15:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, nagyon buta kislány vagy. :D Próbáld értelmezni, mit írtam.
2021. febr. 13. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:

"...bár ha az a B2 meg C volt, akkor szerintem az is kell, a fordítási készség miatt". Értem én. Ezzel azt akarod mondani, ugyebár, hogy ha a korábbi nyelvvizsgám B2-es és komplex (szóbeli+írásbeli) volt, akkor az is kell, mert mutatja, hogy jók a fordítási készségeim is. Vagyis tudok váltani a két nyelv között: magyarról angolra és angolról magyarra.

Értem én, és pontosítom a válaszomat. Az helyzet, hogy a B2-es komplex nyelvvizsgám egynyelvű nyelvvizsga, vagyis amikor letettem, nem találkoztam a vizsga közben magyar szöveggel. Sem konkrét fordítási vagy közvetítési feladat formájában, sem más formában (a teljes feladat lap angol nyelvű volt).

Ha pedig mégis kíváncsiak a fordítási készésgeimre, arról a folyóiratokban publikált szak- és szépirodalmi fordításaim tanúskodnak.

Üdv:

A nagyon buta kislány :-D

2021. febr. 14. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!