Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meg lehet hallás után tanulni...

Meg lehet hallás után tanulni angolul?

Figyelt kérdés
Ha csak angol szöveget hallgatók és olvasok?
2021. jan. 31. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyjából, a szókincsedet meg a hallásodat biztos nagymértékben tudod fejleszteni. A beszéded is könnyebben fog menni. Viszont a nyelvtant is érdemes lenne külön hozzá tanulni. Az is része a nyelvnek.
2021. jan. 31. 14:59
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Kisgyerekként meg lehet, kamaszkor felett nem.
2021. jan. 31. 16:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva én így tanultam meg, de nekem volt más nyelvtudasom, aminek ismertem a nyelvtani alapjait, így ehhez külön nem kellett, mert magamtól is rájöttem. Viszont így pl. tanítani nem tudnám, mert a szabályokat inkább ösztönös szinten tudom.
2021. jan. 31. 16:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy angol szövegeket (akár szótárral is) képes legyél értően (és nem a szövegeket félreértve) olvasni, már induláskor kell egy legalább középfokú szintű nyelvtani tudás. Ha ez a készségszintű nyelvtani tudás megvan, akkor valóban elég sokat lehet fejlődni önszorgalommal való olvasással és szöveghallgatással is. Ha ez a nyelvtani tudás nincs meg már induláskor, akkor elég reménytelen.

Általában a tanár nélküli nyelvtanulás nagy rákfenéje, hogy a produktív nyelvhasználatban (amikor neked kell a saját gondolataidat angol mondatokba öntened) nincsen, aki kijavítson, ha grammatikai, stilisztikai, vagy kiejtési hibákat ejtesz, s így hibás minták rögzülhetnek benned, amelyeket utólag nagyon nehéz korrigálni. Én általában mindenkinek azt javaslom, hogy ha csak lehet, járjon tanárhoz vagy legalább nyelviskolába, hogy ezeket elkerülje.

2021. jan. 31. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!